default-image

Μπαράζ πλειστηριασμών - Περιουσίες κρέμονται από μία κλωστή

Κρήτη
Μπαράζ πλειστηριασμών - Περιουσίες κρέμονται από μία κλωστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαράζ πλειστηριασμών με τον συμβατικό τρόπο είναι προ των πυλών σε όλη τη χώρα ενώ στα τέλη του χρόνου ξεκινά η διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.

Όπως εκτιμάται, 3.500 υποθέσεις εκκρεμούν μέχρι το τέλος του 2017 σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 200 αφορούν το νησί μας, με τα περισσότερα ακίνητα που κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί να αφορούν επιχειρηματίες που είτε έβαλαν λουκέτο είτε βρίσκονται μια ανάσα από το λουκέτο.

Κινήματα εναντίον των πλειστηριασμών έξω από τα Ειρηνοδικεία της Κρήτης κάνουν λόγο για μια πολύ δύσκολη μάχη καθώς πρόκειται όπως λένε για τη μοναδική μέθοδο για να αρπάξουν ιδιωτικές περιουσίες αλλά και τη πρώτη κατοικία εκατοντάδων δανειοληπτών που χρωστούν σε Τράπεζες και στο δημόσιο, περιουσίες που δεν θα έχουν δίχτυ προστασίας από το 2018, όπως υποστηρίζουν μέλη των κινημάτων που βρίσκονται στο πλευρό πολιτών που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, μπήκε φρένο σε εκατοντάδες υποθέσεις πλειστηριασμών στο νησί, όπως υποστηρίζει η Μόνα Αμανατίδου.

Αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου του 2018, αποφάσισε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κρήτης που ζητά ουσιαστική προστασία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους καθώς και τη προστασία της πρώτης κατοικίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω της θέσπισης νομοθετικών μέτρων.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News