default-image

Alzheimer, η νόσος μάστιγα - 5.000 ασθενείς στο Ηράκλειο

Κρήτη
Alzheimer, η νόσος μάστιγα - 5.000 ασθενείς στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε 4 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο διαγιγνώσκεται με άνοια, ενώ μόνο στην Ελλάδα, οι ασθενείς με Alzheimer που είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας εκτιμάται ότι αγγίζουν τις 200.000, αριθμός που αναμένεται τουλάχιστον να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050.

Χιλιάδες οικογένειες και στην Κρήτη φροντίζουν έναν δικό τους άνθρωπο που πάσχει από άνοια ενώ σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου, οι ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο υπολογίζονται σε… 5.000.

Η νευροεκφυλιστική αυτή νόσος απειλεί τον εγκέφαλο και μαζί την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με το ζήτημα να ξεδιπλώνεται στη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου στο Ηράκλειο, το οποίο διοργανώθηκε από την «Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Νομού Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Alzheimer.

Ειδικοί αναφέρθηκαν στα συμπτώματα, στη διάγνωση, στη πρόληψη της νόσου, σε φαρμακευτικές θεραπείες αλλά και στους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Το σεμινάριο ολοκληρώνεται αύριο και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ιατρικής Εταιρείας Ηρακλείου με την συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News