default-image

«Καυτό» διήμερο για την Κρήτη στην καρδιά του Σεπτέμβρη

Κρήτη
«Καυτό» διήμερο για την Κρήτη στην καρδιά του Σεπτέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο δύσκολη ημέρα του Σεπτεμβριανού "καύσωνα", ίσως και πιο "καυτή" από την Κυριακή, θα είναι η Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, με τη θερμοκρασία να χτυπάει "κόκκινο" σε ορισμένες περιοχές της χώρας, αναμένεται να υπάρξει έντονο «φλερτ» με τους 40°C στα ανατολικά ευπαθή τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας.

Για την Κρήτη αναλυτικά προβλέπεται αίθριος καιρός με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, ενώ οι σχετικά υψηλή υγρασία θα κάνει περισσότερο αισθητή τη ζέστη και τη θερμική επιβάρυνση ισχυρή.

Φαίνεται ότι τουλάχιστον για τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από άποψη θερμοκρασιών θα έχουν οι νότιες παραθαλάσσιες και προσήνεμες περιοχές του νησιού, όπου η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 40 βαθμούς Κελσίου, με μεγαλύτερες πιθανότητες στη δυτική Κρήτη.

Τα βόρεια παράλια και τα ημιορεινά του νησιού δε θα περάσουν το κατώφλι του καύσωνα χάρις στο δυτικό ρεύμα μέτριας έντασης που θα πνέει στο βόρειο Κρητικό τουλάχιστον ως το απόγευμα.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΧΑΝΙΑ

Αίθριος καιρός, τη Δευτέρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο θα βρίσκεται στους 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ αργά το μεσημέρι θα φτάσει στους 34.

Την Τρίτη διατηρείται ο θερμός και υγρός καιρός με τη θερμοκρασία να μη μεταβάλλεται σημαντικά για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

ΣΦΑΚΙΑ

Θερμός και υγρός ο καιρός τη Δευτέρα στα Σφακιά. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι, κοντά στα όρια του καύσωνα. Στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη το σκηνικό δε θα αλλάξει με πιθανότητα μάλιστα το μεσημέρι η θερμοκρασία να είναι κατά ένα έως δύο βαθμούς υψηλότερη.  

ΡΕΘΥΜΝΟ

Πολύ καλός ο καιρός στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα, με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία νωρίς το πρωί στους 20 βαθμούς και λίγο μετά το μεσημέρι στους 34. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, έως 4 Μποφόρ θα περιορίζουν το αίσθημα της ζέστης και τη σχετική υγρασία σε ανεκτά επίπεδα.

Την Τρίτη λίγο υψηλότερη αναμένεται η θερμοκρασία κατά ένα έως δύο βαθμούς, καθώς οι άνεμοι εξασθενούν ακόμη περισσότερο.

ΑΝΩΓΕΙΑ

Αίθριος ο καιρός στα Ανώγεια, με πιθανότητα τοπικής συννεφιάς, μόνο την Τρίτη. Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί της Δευτέρας στους 18 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι θα φτάσει τους 31.

Παρόμοιο το σκηνικό την Τρίτη με τη θερμοκρασία να μην μεταβάλλεται σημαντικά, ενώ οι μέτριοι άνεμοι την Τρίτη θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Το ήπιο δυτικό ρεύμα έως 4 Μποφόρ, θα διατηρήσει στο Ηράκλειο σε καλά επίπεδα τη θερμοκρασία αν και η ζέστη θα είναι αρκετά αισθητή το μεσημέρι που το θερμόμετρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη η εξασθένηση των δυτικών ανέμων θα ανεβάσει τη θερμοκρασία κατά έναν έως δύο βαθμούς αλλά και τον δείκτη δυσφορίας αφού η σχετική υγρασία θα είναι σημαντικά αυξημένη.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Με υψηλή θερμοκρασία και αίθριο καιρό θα περάσει το 24ωρο της Δευτέρας για τον Άγιο Νικόλαο. Λόγω της γεωγραφικής θέσης και της σχετικής ευπάθειας στην έντονη ζέστη η πόλη θα ζήσει ένα ζεστό 24ωρο με το θερμόμετρο να φτάνει τη Δευτέρα έως τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικό είναι για την περιοχή, το γεγονός ότι τη νύχτα η θερμοκρασία θα πέφτει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, δηλαδή 22 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Η ζέστη θα είναι έντονη τη Δευτέρα, όπου το θερμόμετρο θα δείξει το μεσημέρι γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ με την περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων την Τρίτη ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η πόλη εμφανίζεται ως μία από τις "υποψήφιες" περιοχές που θα έχουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες στο φθινοπωρινό καύσωνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News