default-image

Μέσα Σεπτέμβρη και ο υδράργυρος... «χτυπάει» κόκκινο

Κρήτη
Μέσα Σεπτέμβρη και ο υδράργυρος... «χτυπάει» κόκκινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι κι αν είναι Σεπτέμβρης; Ο καύσωνας καλά κρατεί με τις θερμοκρασίες να έχουν φτάσει στα ύψη και τους λουόμενους να ξεχύνονται στις παραλίες όπως στην Αμμουδάρα, από όπου και οι χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Τα μποφόρ είναι λίγα και ο υδράργυρος έχει «χτυπήσει» κόκκινο. Στο σπίτι δύσκολα μπορεί να κάτσει κανείς και… αν δε δουλεύει, η θάλασσα αποτελεί αναμφισβήτητα τη μόνη λύση.

Ο καύσωνας φλερτάρει με την Κρήτη και καλεί τους κατοίκους στις παραλίες, βουτώντας για να γλιτώσουν από τα 40ρια.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με το meteo,  για το νησί μας, και συγκεκριμένα στα 3 μεγαλύτερα αστικά κέντρα, καμίνι θα θυμίζουν περιοχές όπως  ο Άγιος Νικόλαος όπου θα φθάσει ο υδράργυρος την Τρίτη τους 38 ενώ στους 35 θα βρεθεί Δευτέρα και Τετάρτη. Στο Ρέθυμνο επίσης την Τρίτη 35 βαθμοί κελσίου ενώ στο Ηράκλειο  ο υδράργυρος θα ανέβει  Δευτέρα και Τρίτη στους 34 βαθμούς. Ανάλογο σκηνικό και στα Χανιά.

Σε κλοιό καύσωνα η Παλαιόχωρα στα Χανιά με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς κελσίου τη Δευτέρα, ενώ αύριο Κυριακή και Τρίτη η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς.

Δύσκολες συνθήκες και στην Ιεράπετρα με τον υδράργυρο στους 35 βαθμούς την Κυριακή και στους  37 βαθμούς  Δευτέρα και Τρίτη.

Στα Σφακιά, την Δευτέρα 38 βαθμοί ενώ Κυριακή, Τρίτη και Τετάρτη 35 βαθμοί κελσίου.

Στις Μοίρες και Τυμπάκι στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία ενώ στη Πρέβελη Ρεθύμνου, Τρίτη και Τετάρτη ο υδράργυρος στους 37 βαθμούς και 38 βαθμού κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News