default-image

Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια ο Μέσι γνώριζε τη "Μπάρτσα"

Ποδόσφαιρο
Σαν σήμερα πριν 17 χρόνια ο Μέσι γνώριζε τη "Μπάρτσα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 του Σεπτέμβρη σήμερα, και ο Λιονέλ Μέσι κλείνει 17 χρόνια παρουσίας στη Βαρκελώνη και το ποδοσφαιρικό καμάρι της πόλης, τη "Μπάρτσα".

Ο τότε, τεχνικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Τσάρλι Ρέχα, είχε ακούσει πως πρόκειται για τον... επόμενο Ντιέγκο Μαραντόνα και αποφασίσει να δοθεί μια ευκαιρία στον μικρό ώστε ν' αποδείξει ότι μπορεί ν' αποτελέσει κομμάτι του συλλόγου της Καταλονίας.

Φτάνοντας μαζί με τον πατέρα του, Χόρχε, αλλά και τον ατζέντη του, Φαμπιάν Σολντίνι, στην Ισπανία, κάνοντας το ταξίδι πάνω από τον Ατλαντικό, ο Λιονέλ Μέσι δεν θα μπορούσε να φανταστεί όσα έχει πετύχει και την ιστορία που έχει γράψει με τη φανέλα αυτής της ομάδας.

Μπορεί να το είχε βάλει στόχο, να είχε κάνει πολλά όνειρα, αλλά ακόμα κι αυτά τα ξεπέρασε...

Ο Ζόσεπ Μαρία Μινγκέλα, ο άνθρωπος που κάποτε εκπροσωπούσε παίκτες όπως οι Στόιτσκοφ, Ριβάλντο και Γκουαρδιόλα, παραδέχθηκε ότι είχε δει τον Αργεντινό νυν θρύλο της Μπαρτσελόνα μονάχα μέσα από ένα βίντεο προτού αποφασίσει να τον προτείνει στους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, ήταν εκείνος που είχε στείλει και τον Ντιέγκο Μαραντόνα στο... κάτι παραπάνω από ένα κλαμπ, με αποτέλεσμα να τον εμπιστευθούν.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Από το 2004 και το επίσημο ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, έχουν μεσολαβήσει 710 παιχνίδια, 573 γκολ, 232 ασίστ, 5 Χρυσές Μπάλες, 30 τρόπαια, 42 χατ-τρικ, 4 Χρυσά Παπούτσια και 2 βραβεία καλύτερου ποδοσφαιριστή της UEFA...

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News