default-image

Σλοβενία και Σερβία για την κούπα στο Ευρωμπάσκετ

Μπάσκετ
Σλοβενία και Σερβία για την κούπα στο Ευρωμπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλοβενία και Σερβία κοντράρονται στον μεγάλο τελικό (21:30) του «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης με φόντο το τρόπαιο του Ευρωμπάσκετ του 2017...

Η ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης, που έφτασε αήττητη στον τελικό νικώντας στη διαδρομή ομάδες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Λετονία και συντρίβοντας στον ημιτελικό το μεγάλο φαβορί, Ισπανία, πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία. Έχοντας ήδη κατακτήσει το πρώτο μετάλλιό της σε Ευρωμπάσκετ, η Σλοβενία θέλει να σηκώσει και την κούπα. Άλλωστε με τον Γκόραν Ντράγκιτς να παίζει πιθανότατα στο τελευταίο του τουρνουά, ίσως αργήσει πάρα πολύ η επόμενη ευκαιρία να πατήσει στην κορυφή. Κι ας είναι ο Λούκα Ντόντσιτς μόλις 18 και… χωρίς ταβάνι. Και η Σερβία, ωστόσο, μπορεί να είναι χορτασμένη σε μετάλλια, αλλά όχι και σε χρυσά. Η τελευταία της κούπα σε Ευρωμπάσκετ ήρθε το 2001 στην… Κωνσταντινούπολη (καλή ώρα), ενώ μετρά τρεις σερί χαμένους τελικούς, το 2009 στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, το 2014 στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η μεν Σλοβενία θα έχει την ενίσχυση πάνω από 6.000 φίλων της, η δε Σερβία θα έχει επίσης μεγάλη κερκίδα, αλλά και τον Στέφαν Γιόβιτς διαθέσιμο, μιας και το διάστρεμμά του δεν ήταν πολύ σοβαρό.

                                     Ο μικρός τελικός

Στον μικρό τελικό (17:00) Ισπανία και Ρωσία διεκδικούν το χάλκινο μετάλλιο. Οι Ίβηρες μπορεί να έχασαν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, αλλά δίνοντας ανελλιπώς το «παρών» στην τετράδα από το 1999 δεν θέλουν να μείνουν χωρίς θέση στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το 2005. Η δε ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς ψάχνει το πρώτο της μετάλλιο μετά το 2011 και τρίτο της χάλκινο, αφού πριν από αυτό στο Κάουνας είχε προηγηθεί αυτό του 1997 στη Βαρκελώνη, όταν είχε νικήσει με 97-77 την Ελλάδα. Ο Άλεξ Αμπρίνες παραμένει εκτός μάχης για την Ισπανία, με την οποία θα πραγματοποιήσει την τελευταία του εμφάνιση ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχοντας κατακτήσει ήδη εννιά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και έχοντας το ρεκόρ συμμετοχών με το εθνόσημο. Στον αντίποδα, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Ντμίτρι Κουλάγκιν που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του από τον προημιτελικό με την Ελλάδα και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί για πάνω από οκτώ λεπτά στον ημιτελικό.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News