Ειδήσεις

«Μάχη» ΕΛΜΕ & Δημάρχου για τους… «άστεγους» εκπαιδευτικούς

Έντονη διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στο δήμο Ρεθύμνου και την ΕΛΜΕ, αφού όπως καταγγέλει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, η ΕΛΜΕ προχώρησε σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, χωρίς να έρθει σε καμία επαφή με τον δήμο, αναφορικά με το ζήτημα της μη εξεύρεσης στέγης από πλευράς αναπληρωτών εκπαιδευτικών.  

Ο Γιώργος Μαρινάκης ανέβασε τους τόνους σε δηλώσεις του, ενώ η ΕΛΜΕ έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις.

Αυτό που ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μαρινάκης είναι ότι δεν αποτελεί ευθύνη του δήμου το ζήτημα, παρά περισσότερο είναι θέμα της αγοράς. Καλεί βέβαια σε συμμόρφωση τους όποιους ενοικιαστές, ενώ θεωρεί ότι μελλοντικά το κράτος θα επιληφθεί αποτελεσματικά του θέματος.

Ανέφερε ότι ο δήμος έχει παραχωρήσει το παλιό Ξενία για τις ανάγκες του πανεπιστημίου και των φοιτητών, ενώ δεν έχει στη διάθεσή του αντίστοιχα κτίρια.

Καλεί την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου σε σύσκεψη μαζί με τους ξενοδόχους και να μην προχωρά μονομερώς σε ανακοινώσεις τύπου, χωρίς καν να έχει επισκεφθεί το γραφείο του δημάρχου, που όως ανέφερε: "είναι πάντα ανοιχτό".

Παράλληλα, ο αρμόδιος για τα θέματα παιδείας στο δήμο, Γιώργος Γεωργαλής έχει καλέσει ιδιοκτήτες καταλυμάτων να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενοικίασης των δωματίων τους στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ενώ ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης, τόνισε επίσης τη δυσκολία του εγχειρήματος, δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος έχει επεκταθεί και στα δύο άκρα με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο εάν αυτή η λύση θα ευοδωθεί.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

-Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει άμεση και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

-Να εξεταστεί το ενδεχόμενο της παραχώρησης χώρων στέγασης του Δήμου ή εύρεσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων για την προσωρινή στέγαση των συναδέλφων.

-Να εξασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση των συναδέλφων αναπληρωτών, ώστε να μειωθεί το κόστος διαβίωσής τους.

-Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και την τοπική κοινωνία να συστρατευθεί στον αγώνα μας.

-Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση

έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου

Τρίτη 19/9 ώρα 12:30μμ

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια