Ειδήσεις

Σκουρλέτης από το Ηράκλειο: Δε γίνονται αλλαγές στους Δήμους

«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με τις πιθανές αλλαγές στους Δήμους.

Με καθυστέρηση 25 λεπτών έφτασε στη Λότζια ο κ. Σκουρλέτης, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τα κορυφαία στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης.

«Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»: Αυτό απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, από τη Λότζια, όταν ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον Καλλικράτη και για τις πιθανές, επικείμενες αλλαγές στους Δήμους όλης της χώρας.

Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, δεν υπάρχουν, αυτή τη στιγμή τα χρηματικά εργαλεία ή οι κατάλληλοι χρηματικοί πόροι για να επιτευχθούν οι αλλαγές, ενώ τόνισε πως αν η συζήτηση που έχει ανοίξει για τις αλλαγές στους Καλλικρατικούς Δήμους, γινόταν πριν από 10 χρόνια, τότε θα ήταν περισσότερο εφικτό να αλλάξει άρδην το σημερινό καθεστώς στοςυ Δήμους.

Μάλιστα, όπως είπε από το Ηράκλειο, το νοσμοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού, θα γίνει και επίσημα νόμος του κράτους, μέχρι το τέλος του 2017.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Έπειτα από ερώτηση του δημοσιογράφου της ΚΡΗΤΗ TV, Λευτέρη Κουμαντάκη, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το ζήτημα της απλής αναλογικής, το οποίο στο παρελθόν είχε ξεσπάσει πληθώρα αντιδράσεων από τους αυτοδιοίκητικους φορείς της Κρήτης, ο κ. Σκουρλέτης ήταν κάθετος. Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η απλή αναλογική έρχεται να δώσει τη δυνατότητα συνεργασίας των Δήμων και παράλληλα την άμβλυνση των προβλημάτων, ιδίως στις μικρότερες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και Δήμαρχοι από τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Επίσης, παρόν είναι και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ηρακλείου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, ο Αντιπεριφερειαρχής Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου κκ. Κώστας Βαρδαβάς και Γιώργος Καραντινός και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Γιάννης Ρασούλης.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια