default-image

Όταν η Κρήτη γίνεται πηγή έμπνευσης & δημιουργικότητας (vid)

Κρήτη
Όταν η Κρήτη γίνεται πηγή έμπνευσης & δημιουργικότητας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει κάτι πολύ δυνατό στην Κρήτη. Έχω επισκεφτεί πολλά άλλα νησιά και δεν έχω νιώσει αυτή την ενέργεια…», με αυτά τα λόγια, με τα λόγια της Victoria Hislop, ξεκινάει το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κρήτη, με τίτλο «Cretativity».

Το «Cretativity» δεν είναι ένα συνηθισμένο ντοκιμαντέρ για το νησί μας. Είναι ένα ντοκιμαντέρ, που καταφέρνει να παρουσιάσει σε ολόκληρο τον κόσμο γιατί η Κρήτη είναι ένας τόπος μοναδικός.

Μέσα από τις μικρές συνεντεύξεις 6 καλλιτεχνών, που - φαινομενικά - δεν έχουν καμία σχέση με την Κρήτη, ο σκηνοθέτης, Μανόλης Κριτσωτάκης, καταφέρνει να φανερώσει τη Κρητική «μαγεία» που ωθεί αυτούς τους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν στο νησί μας, σε ένα νησί, που όπως και ολόκληρη η χώρα πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ, που συνδυάζει μοναδικά τις συνεντεύξεις με τη ζωντάνια και τα τοπία του νησιού είναι (με σειρά εμφάνισης):

Η Victoria Hislop, συγγραφέας από τη Μεγάλη Βρετανία, ο Ross Daly, μουσικός από την Ιρλανδία, ο Walter Lassally, κινηματογραφιστής από τη Γερμανία, ο Jannik Weylandt, φωτογράφος από τη Δανία, ο Mathew Halpin, ζωγράφος από την Αυστραλία και ο Gunnar Stromsholm, μουσικός κλασικής μουσικής από τη Νορβηγία.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ:

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ συνδυάζει τις λέξεις «Creta», που σημαίνει Κρήτη και την αγγλική λέξη «creativity», που σημαίνει δημιουργικότητα. Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια, περίπου, 3 λεπτά και αναρτήθηκε το Φεβρουάριο του 2014, έχοντας - συνολικά - σχεδόν 65 εκατομμύρια προβολές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News