Ειδήσεις

Οικονομικά πακέτα υποσχέθηκε στο Ρέθυμνο ο Σκουρλέτης

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε το πρωί ο υπουργός εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνεδριάσει με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε το πρωί ο υπουργός εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, όπου είχε την ευκαιρία να συνεδριάσει με τους αυτοδιοικητικούς φορείς των δύο βαθμίδων στο δημαρχείο του μητροπολιτικού δήμου του νομού.

Αναγνώρισε την οικονομική αδυναμία της αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε για ενίσχυση με πόρους ιδιαίτερα στο τεχνικό πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για απλή αναλογική σε δήμους και περιφέρειες.

Οι αυτοδιοικητικοί μεταξύ άλλων έθεσαν επί τάπητος την ανάγκη ολοκλήρωσης του ΒΟΑΚ κάτι που θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και στο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης για την Κρήτη.

Παραδέχθηκε από το Ρέθυμνο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση έχει απολέσει έως και το 60% των πόρων που είχε στη διάθεσή της και δεσμεύθηκε στους αυτοδιοικητικούς φορείς ότι με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία θα ενισχυθεί το τεχνικό τους έργο.

Επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να οδηγεί και να αφήνει σε ακυβερνησία δήμους και περιφέρειες.

Μετ' επιτάσεως δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχης τόνισαν στον υπουργό ότι ο ΒΟΑΚ χρίζει άμεσης αναβάθμισης σε ένα νησί που υποδέχεται 10 φορές τον πληθυσμό του κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ενίσχυση σε προσωπικό των μικρών δήμων και τη συνέχιση του θεσμού χωρικού αντιπεριφερειάρχη με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης για την Κρήτη μαζί με την υπόλοιπη ατζέντα που συζητήθηκε, όπως και το ζήτημα των συμβασιούχων στους δήμους.

Από την πλευρά τους οι αυτοδιοικητικοί φορείς, χαρακτήρισαν γόνιμη τη συνεργασία και θα επανέλθουν στα ζητήματα με υπομνήματα που θα αποσταλούν στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια