Ειδήσεις

Ο προγεννητικός έλεγχος δεν προβλέπει πάντα εγκεφαλική βλάβη

Καθοριστικός αποδεικνύεται ο ρόλος της ΕΛΕΠΑΠ στην ένταξη παιδιών με ιδιαίτερες νευροαναπτυξιακές ανάγκες, στη σχολική κοινότητα και στο κοινωνικό σύνολο, καθώς πάνω από το 60% των παιδιών της αναγνωρισμένης Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ, καταφέρνει να ενταχθεί στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου.

Όπως τονίστηκε στο επιστημονικό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων, κάθε χρόνο περισσότερα από 1.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με ιδιαίτερες νευροαναπτυξιακές ανάγκες καταφέρνουν να κατακτήσουν την αυτονομία τους.

Με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και έξι κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα η ΕΛΕΠΑΠ παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες ολοκληρωμένης αποκατάστασης.

Παρά τις νέες επιστημονικές μεθόδους που εφαρμόζονται στον προγεννητικό έλεγχο , δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εγκεφαλικές βλάβες δεν είναι δυνατό να διαγνωστούν.

Στις εγκεφαλικές βλάβες ενός βρέφους ,σημαντικός είναι ο παράγοντας του τρόπου ζωής μιας μητέρας την περίοδο της κύησης.

Το επιστημονικό συνέδριο της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια λειτουργίας της.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια