Ειδήσεις

Κουρτάκης: Έχτισε ναό στη μνήμη του αδικοχαμένου αδερφού του

Στην Κρήτη βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γ. Κουρτάκης και συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κίσσαμο στα Χανιά.

Στη μνήμη του αδελφού του και όλων των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης αφιέρωσε τον ιερό ναό που χτίστηκε με δαπάνη του, στη γενέτειρα του τις Λουσακιές Κισσάμου, ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας "Παραπολιτικά" κ. Γιάννης Κουρτάκης με τον Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο

Η τελετή εγκαινίων του ναού των Αγίων Αντωνίου και Ευτυχίου πραγματοποιήθηκε το πρωί σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης.

«Το 2014 επιστρέφοντας από το μνημόσυνο του αδελφού μου, η μητέρα μου μου ζήτησε αν μπορώ να φτιάξω ένα μικρό εικονοστάσι για να βάλει την εικόνα του Αγίου Αντωνίου. Ακόμη και σ αυτές τις δύσκολες εποχές λοιπόν, όταν ο άνθρωπος θέλει ,τα καταφέρνει όλα. Ο Θεός δίνει δύναμη» είπε στην ομιλία του μετά το τέλος της τελετής καθαγιασμού του ναού ο κ. Κουρτάκης.

Μιλώντας ως ένα από τα εκατοντάδες μέλη οικογενειών θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ο  κ. Κουρτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης του εθνικού οδικού δικτύου της Κρήτης.

«Αυτό το εκκλησάκι είναι αφιερωμένο και στους εκατοντάδες ανθρώπους που χάνονται κάθε χρόνο στο Βόρειο Οδικό Άξονα. Και θέλω να πιστεύω πως αυτά τα λιθαράκια θα δώσουν φως στους κυβερνώντες για να τελειώσει κάποτε αυτή η καρμανιόλα που οδηγεί στον θάνατο τόσους ανθρώπους».

Η τελετή εγκαινίων του ναού στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος έγινε με λαμπρό, πανηγυρικό τρόπο. Την τελετή παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, φίλοι και συγγενείς της οικογένειας Κουρτάκη ανάμεσα τους και ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια