Ειδήσεις

Εντοπίστηκε νέα φυτεία με τη συνδρομή του ελικοπτέρου

Και νέα φυτεία εντόπισε σήμερα στα Χανιά, το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας - Αναζητούνται οι... καλλιεργητές

Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό 1.097 δενδρυλλιων κάνναβης στον Μυλοπόταμο και νέα φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σήμερα με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται ωστόσο οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καλλιεργούσαν 55 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε σήμερα (15.09.2017) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Πλατανιά, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν πενήντα πέντε δενδρύλλια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕ 1.097 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή του παραπάνω Δήμου, μια φυτεία, όπου καλλιεργούντο επιμελώς (55) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,5 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Σχόλια