Ειδήσεις

Ρέθυμνο: Μία εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο

Μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν σε πλήθος εκδηλώσεων και θα χαρούν όλοι μαζί τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους της πόλης.

Από τις 16 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, ο δήμος Ρεθύμνου γιορτάζει την ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας σε μια πόλη που έχει πλέον διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις αναπλάσεις που έδωσαν επάξια τον χαρακτηρισμό του Ρεθύμνου ως βιώσιμη πόλη στις δυνατότητες μετακίνησης.

Σειρά εκδηλώσεων θα αποδείξουν στην πράξη τη χαρά της συμμετοχής δημοτών και επισκεπτών σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τη λειτουργικότητα των παρεμβάσεων με οικολογικό πρόσημο.

Το Ρέθυμνο διακρίθηκε εκ νέου για τις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει την τελευταία δεκαετία, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, δίδοντας ακόμη μια αφορμή για τον εορτασμό της ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας.

Μικροί και μεγάλοι θα συμμετάσχουν σε πλήθος εκδηλώσεων και θα χαρούν όλοι μαζί τις πλατείες και τους ελεύθερους χώρους της πόλης.

Οι αναπλάσεις που υλοποιήθηκαν και κατασκευάστηκαν με χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία όλα τα προηγούμενα χρόνια και που αποδόθηκαν στους δημότες και τους επισκέπτες του Ρεθύμνου με τη λογική της κοινής τους χρήσης για ψυχαγωγία, διασκέδαση, περπάτημα, άθληση και ανάπαυση, θα έχουν  την τιμητική τους σε μια σειρά εκδηλώσεων.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια