Ειδήσεις

Δείτε το φαλαινάκι που εγκλωβίστηκε στα νότια της Κρήτης

Φωτογραφίες δείχνουν τις προσπάθειες των λιμενικών να βγάλουν στ' ανοιχτά τη φάλαινα, κάτι που τελικά κατέστη δυνατό.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν από το πρωί της Παρασκευής οι λιμενικοί προκειμένου να τραβήξουν το μικρό φαλαινάκι προς τα μέσα, κάτι όμως ιδιαίτερα δύσκολο αφού είχε χάσει τον προσανατολισμό του  στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Λιμένων.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την επιχείρηση διάσωσή της, νότια της Κρήτης ,στην περιοχή Καραβόβρυση ,η οποία είχε θετική έκβαση αφού κατάφερε τελικά να απεγκλωβιστεί από τη στεριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με ιδιωτικό σκάφος τράβηξαν στα βαθιά το θηλαστικό, μήκους 5 μέτρων, και την άφησαν στο ανοιχτό πέλαγος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το θηλαστικό δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Έφερε μόνο εκδορές από τον εγκλωβισμό του στα βράχια.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΑΛΑΙΝΑΚΙ ΕΚΑΝΕ... ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο είχε φτάσει κτηνίατρος, ενώ είχε ειδοποιηθεί και το ΕΛΚΕΘΕ χωρίς να χρειαστεί τελικά να επέμβουν.

Πάντως οι λιμενικές αρχές έκαναν λόγο για ένα φαινόμενο σπάνιο για τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής ενώ το φαλαινάκι πιθανολογείται ότι έχασε τον προσανατολισμό του και κατέληξε στη συγκεκριμένη παραλία.

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

Σχόλια