default-image

Σαρωνικός: Ξανθός "αδειάζει" Κουρουμπλή για τα... μπάνια

Σαρωνικός: Ξανθός "αδειάζει" Κουρουμπλή για τα... μπάνια

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τόνισε σε συνέντευξή του πως ουδείς πρέπει να ψαρεύει ή να κολυμπά στις περιοχές που υπάρχει μαζούτ. Σημειώνεται πως ο κ. Κουρουμπλής σε χθεσινές δηλώσεις του είπε ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν μπάνιο στις πληγείσες περιοχές.

Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός είπε και πρόσθεσε ότι θα παρθούν μέτρα για την προστασία των πολιτών.

«Η χώρα μας δυστυχώς έχει αντανακλαστικά αφού γίνει η ζημιά».

«Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες», τόνισε ο κ. Ξανθός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Συμπλήρωσε σύμφωνα με το thetoc.gr ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι' αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Για τα αιτήματα σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας είπε ότι τώρα ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση της ζημιάς και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι δευτερευούσης σημασίας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνιστάται η αποφυγή της κολύμβησης

Να αποφευχθεί η κολύμβηση και η έκθεση σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από την πετρελαιοκηλίδα, συνιστά και το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωση του. Συγκεκριμένα αναφέρει πως κλιμάκιο του Κέντρου πραγματοποίησε αυτοψία στις παράκτιες περιοχές της Πειραϊκής, του Παλαιού Φαλήρου, της Γλυφάδας και της Βούλας, για να αξιολογήσει το πρόβλημα της ρύπανσης που έχει προκληθεί και να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία.

«Συνιστάται από το κλιμάκιο, σε πρώτο χρόνο, η αποφυγή της κολύμβησης και η έκθεση σε περιοχές με ρύπανση», καταλήγει η σύντομη ανακοίνωση.

Κουρουμπλής: Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;

Nωρίτερα χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο δελτίο του Σκάι, προκάλεσε αίσθηση, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κόσμος θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην κάνει μπάνιο ή να μην ψαρεύει στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

«Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Άμα πάτε τώρα και δείτε στη Σαλαμίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ακτές στην περιοχή έχουν καθαρίσει.

Στη συνέχεια δέχθηκε ανάλογη ερώτηση και για τις ακτές του Αλίμου, του Παλαιού Φαλήρου και της Γλυφάδας, για να απαντήσει: «Σε ένα μήνα από τώρα, ήδη εδώ και δύο-τρεις μέρες έχουμε ζητήσει από το Ινστιτούτο Θαλάσσιου Περιβάλλοντος να ξεκινήσει τις μετρήσεις, γιατί τα έχουμε προβλέψει όλα. Στο τέλος του μήνα θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε και τότε θα με φωνάξετε και θα μου πείτε κ. Κουρουμπλή, αυτά είναι τα στοιχεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News