default-image

Καθορίστηκε η ημερομηνία για το Μαραθώνιο Κρήτης 2018

Κρήτη
Καθορίστηκε η ημερομηνία για το Μαραθώνιο Κρήτης 2018

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθορίστηκε η φετινή ημερομηνία για τον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης, μία διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ο Μαραθώνιος Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στα Χανιά.

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν αγώνες των 10 χλμ. και 5χλμ. όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολυπληθής. Επίσης, στη Διοργάνωση περιλαμβάνεται και αγώνας μικρότερης διαδρομής, 2,5χλμ. για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας και συμμετοχή κοινωνικής προσφοράς «Συμμετέχω - Τρέχω - Προστατεύω».

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του και του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου του 2017, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη (και τα 10 χλμ. αφιερωμένα στον Σμηναγό Ηλιάκη) και έλαβε χώρα μέσα σε ένα εξαιρετικό αθλητικό και κοινωνικό κλίμα και απολαμβάνοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό της ημερομηνίας του Μαραθωνίου Κρήτης για το 2018 στις 15 Απριλίου.

Πρόθεσή μας είναι από το 2018 ο Μαραθώνιος της Κρήτης να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Η καθιέρωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας έγκαιρα, σηματοδοτεί ότι από το 2018 και για τα επόμενα χρόνια στη συνείδηση όλων, τόσο στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό, θα συμπεριλαμβάνεται ο Μαραθώνιος Κρήτης την 3η Κυριακή του Απριλίου στον ετήσιο προορισμό τους στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει:

•      Μαραθώνιο Δρόμο

•      Αγώνα Δρόμου 10χλμ. και 5 Χλμ.

•      Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.

•      Συμμετοχή κοινωνικής προσφοράς «Συμμετέχω - Τρέχω - Προστατεύω».

Οι διαδρομές των αγώνων έχουν εκκίνηση και τερματισμό στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έμπροσθεν της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η διαδρομή του Μαραθωνίου επεκτείνεται στον  Δήμο Πλατανιά με αναστροφή μετά το ιστορικό Μάλεμε και τον Ταυρωνίτη.

•      Το Σάββατο, παραμονή των αγώνων και στα πλαίσια της τελετής έναρξης, οργανώνεται Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου από τον Δήμο Κισσάμου - Πλατανιά και τον Δήμο Αποκορώνου.

•      Την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν το αγώνα, σε ειδική τελετή, συλλέγεται ο κότινος για το στεφάνωμα των Μαραθωνοδρόμων από την αρχαία ελιά των Βουβών στον Δήμο Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News