Ειδήσεις

Οργισμένη παρέμβαση για την Τουριστική Σχολή

Ηχηρή, αλλά και οργισμένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρέμβαση του Δήμου Αγίου Νικολάου, αναφορικά με την απόφαση του Πανεπιστήμιου Κρήτης για τη δημιουργία Τουριστικής Σχολής στο Ρέθυμνο.

Όπως είναι γνωστό, στο Ρέθυμνο πρόκειται να δημιουργηθεί η Τουριστική Σχολή, με το Δήμο Αγίου Νικολάου να αναφέρεται στη γενικότερη «απαξίωση» που δέχεται ο Δήμος.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Αντώνιος Ζερβός, αναφέρεται, χαρακτηριστικά, ότι το Λασίθι βρίσκεται για πολλοστή φορά «εκτός σχεδιασμών», ενώ ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, να προχωρήσει στην αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του Νομού.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Νικολάου:

Όπως γνωρίζετε το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποφάσισε την δημιουργία Τουριστικής Σχολής στο Ρέθυμνο.

Ο σεβασμός μας στο αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων είναι δεδομένος. Δεν είναι δυνατόν όμως να δεχθούμε ο εν τοις πράγμασι κατακερματισμός του, στους νομούς της Κρήτης σταματά στο Σεληνάρι, δηλαδή μόνο στους 3 νομούς, ενώ ο 4ος δεν υπάρχει ή δεν δικαιούται.

Για πολλοστή φορά το Λασίθι εκτός σχεδιασμών σε επίπεδο Κρήτης. Γιατί; Δεν είμαστε Κρήτη;

H χρησιμοποιούμενη ως δικαιολογία (οι απαιτήσεις των 3 αστικών κέντρων) δεν μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται.

Το κεντρικό κράτος και η Περιφέρεια Κρήτης έχει την υποχρέωση στο συνολικό σχεδιασμό και την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού και μπορεί - και πρέπει - να διαχειριστεί τους τοπικισμούς που δεν υπάρχουν μόνο εδώ.

Ζητούμε λοιπόν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα της διασποράς των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Κρήτη και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην αποκατάσταση της προφανής αδικίας σε βάρος του Νομού και της Πόλης του Αγίου Νικολάου.

Σχόλια