default-image

Κάνουν το γύρο του κόσμου με μηχανή & μία στάση στην Κρήτη

Κρήτη
Κάνουν το γύρο του κόσμου με μηχανή & μία στάση στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γύρο του κόσμου με μηχανή κάνει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ένα ζευγάρι από την Αργεντινή που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στα Χανιά. Ο 42χρονος Τζούλιαν και η συνομήλικη σύντροφος του Λορένα από το Μπουένος Άιρες, ξεκίνησαν το ταξίδι τους τον Φεβρουάριο του 2002 και μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί εκατό δεκατρείς χώρες, διανύοντας πάνω σε δυο τροχούς 370.000 χιλιόμετρα!

Εξασφαλίζουν τα προς το ζην καθώς και τα απαραίτητα καύσιμα για τη μεγάλο κυβισμού μοτοσικλέτα τους, κατασκευάζοντας χειροποίητα κοσμήματα, μπρελόκ και άλλα αντικείμενα τα οποία πωλούν στους δρόμους σε κάθε σταθμό τους! Παράλληλα δέχονται με χαρά τη βοήθεια απλών πολιτών που τους ενθαρρύνουν να συνεχίσουν, συνδράμοντας τους οικονομικά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Τζούλιαν και η Λορένα βρέθηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων την οποία είχαν ξαναεπισκεφτεί σε ένα από τα ταξίδια τους στην Ελλάδα. Στο πέρασμα τους από την Κρήτη, δεν παρέλειψαν να σταματήσουν στα Χανιά, μια επίσκεψη όμως που τους σημάδεψε καθώς έχασαν τον Τρίκο, το μικρό σκυλάκι που τους συντρόφευε, όταν βρέθηκε κάτω από τις ρόδες ενός ΙΧ στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. «Έτσι τώρα συνεχίζουμε εγώ και η Λορένα χωρίς το αγαπημένο μας τετράποδο» είπε ο Τζούλιαν ο οποίος εξήγησε στο neakriti.gr ότι το κίνητρο γι αυτό το ταξίδι ήταν το πάθος για γνωριμία του κόσμου.

«Ο κύριος σκοπός του ταξιδιού μας είναι να γνωρίσουμε  τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τους τρόπους ζωής σε κάθε ήπειρο και γι' αυτό βρισκόμαστε σε καταστάσεις που δεν είναι πάντα ευχάριστες όπως οι πόλεμοι, οι θερμοκρασίες κατάψυξης, τα διεφθαρμένα έθιμα, οι δρόμοι σε κακή κατάσταση και πολλοί άλλοι παράγοντες που αποτελούν μέρος του μεγάλου ταξίδι. Χωρίς αμφιβολία αυτό που μας οδηγεί προς τα εμπρός είναι το πνεύμα της περιπέτειας, αλλά πάνω απ 'όλα το πάθος του ταξιδιού πάνω σε δύο τροχούς».

Ο Τζούλιαν, χωρίς να χάνει τον ενθουσιασμό του για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει στον ίδιο και την συνταξιδιώτισσα του ο κάθε προορισμός, θυμάται ότι στις 25 Φεβρουαρίου του 2002 όταν ξεκίνησε αυτή η περιπλάνηση, είχαν στο πορτοφόλι τους 1.680 δολάρια. Όμως όπως λέει, η θέληση τους να γνωρίσουν ολόκληρο τον κόσμο ήταν ισχυρή. Έτσι άρχισε μια ατέλειωτη περιπλάνηση. Δύο φορές μέσα σ αυτά τα δεκαπέντε χρόνια, ο Τζούλιαν και η Λορένα έχουν επισκεφτεί την πατρίδα τους την Αργεντινή  για να συναντήσουν τους γονείς και τους φίλους τους.

Σήμερα το ζευγάρι των Αργεντινών βρίσκεται στην Αθήνα και ετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό του που είναι η Ισλανδία.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News