Ειδήσεις

Reuters: Η καλύτερη φωτογραφία στον κόσμο (pics)

Μία εικόνα... χίλιες λέξεις! Μία φωτογραφία "δυνατή" γεμάτη συναίσθημα

O Αμάρ Χαμάσο από τη Συρία, ζει στην Κύπρο, ανήμπορος να σφίξει στην αγκαλιά του τα αγαπημένα του πρόσωπα, να τα καλοσωρίζει με τον ιδιαίτερο, αλλά και αντιφατικό αυτόν τρόπο πίσω από τον φράχτη.

Αυτή η φωτογραφία του φωτογράφου του πρακτορείου Reuters, Γιάννη Κούρτογλου, επελέγη τη Δευτέρα στις καλύτερες της ημέρας από όλο τον κόσμο, από τους συντάκτες του Πρακτορείου Reuters (Editors Choice Pictures).

Ο φωτογράφος απαθανατίζει τον Αμάρ Χαμάσο από τη Συρία, ο οποίος ζει στην Κύπρο και είχε χωριστεί από τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά του πριν από ένα χρόνο από την πόλη Ιντλίμπ της Συρίας, όταν μια αεροπορική επιδρομή διέλυσε το σπίτι τους, σκοτώνοντας και ένα από τα πέντε παιδιά του.

Η οικογένειά του, σύμφωνα με τον ιστότοπο kar.org.gr, που είχε μείνει πίσω, έφτασε με πλοιάριο μαζί με 300 ακόμη συμπατριώτες τους στα βορειοδυτικά παράλια της Κύπρου, ολοκληρώνοντας τη δική τους μικρή Οδύσσεια -μέχρι την επόμενη. Παραθέτουμε και τις υπόλοιπες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν την περασμένη Κυριακή στον χώρο φιλοξενίας άτυπων μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά, όπου μεταφέρθηκαν για καταγραφή.

Σχόλια