default-image

Φράγμα Δρακουλιάρη: Δύο χρόνια χωρίς καθαρισμό (pics-vid)

Κρήτη
Φράγμα Δρακουλιάρη: Δύο χρόνια χωρίς καθαρισμό (pics-vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεπτέμβριος του 2015: Μηχανήματα της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου καθαρίζουν το Φράγμα Δρακουλιάρη ώστε να αποτραπούν φαινόμενα υπερχείλισης των υδάτων, με τον δήμαρχο να επισκέπτεται το σημείο, αντικρίζοντας τις διαδικασίες εκβάθυνσης της κοίτης του Φράγματος.

Δύο χρόνια μετά, ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε αυτές τις εικόνες… καλάμια... και αγριόχορτα, τα οποία πνίγουν το σημείο, με τις εικόνες να μιλούν από μόνες τους…, με τους δημότες της περιοχής να εκφράζουν την πικρία τους για την αντιμετώπιση τους από τη Λότζια.

Ενώ τα καλάμια έκλεισαν ένα στενό δρομάκι, απ' όπου διέρχονταν μηχανήματα για τις ανάγκες εργασιών καθαρισμού.

Την ώρα που κάτοικοι ζουν με τον φόβο πλημμυρικών φαινομένων τον ερχόμενο Χειμώνα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου δηλώνει ότι έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού ποταμών.

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης αναμένεται να θέσει το θέμα της Πολιτικής προστασίας στη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου, καυτηριάζοντας μάλιστα το γεγονός ότι το κράτος δεν επενδύει στη πρόληψη, με την καταβολή των αναγκαίων χρημάτων για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, καταγράψαμε απαράδεκτες εικόνες με μικρές χωματερές πέριξ της περιοχής.

Μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια, εικόνες που δεν τιμούν το Ηράκλειο, με τους διερχόμενους πολίτες να αντικρίζουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως και τα πολύ αργά αντανακλαστικά των αρμοδίων να δώσουν λύση στο όλο πρόβλημα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News