default-image

Ελικόπτερο εντόπισε 1.097 δενδρύλλια κάνναβης στο Μυλοπόταμo

Κρήτη
Ελικόπτερο εντόπισε 1.097 δενδρύλλια κάνναβης στο Μυλοπόταμo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χίλια ενενήντα επτά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ, στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, τα οποία καλλιεργούσαν δύο ημεδαποί. Οι δύο άνδρες τα καλλιεργούσαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν, σήμερα (14.09.2017) το πρωί, σε δύο (2) Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μυλοποτάμου, τρεις (3) φυτείες κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια ενενήντα επτά (1.097) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές αγροτικές  περιοχές του παραπάνω Δήμου, τρεις (3) ειδικά διαμορφωμένοι  χώροι, όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια ενενήντα επτά (1.097) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρου, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, προέκυψε ότι ο 53χρονος με τον 61χρονο είχαν προβεί στην καλλιέργεια της μιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, με συνολικά ογδόντα δύο (82) δενδρύλλια.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνης.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News