Ειδήσεις

Συνταξιούχος της Π. Α. με 15 δάνεια χαμογελά ξανά

Οι μειώσεις στις συντάξεις έχουν πλήξει άμεσα όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως του επαγγέλματος που ασκούσαν.

Μία τέτοια μείωση ήταν αρκετή για έναν συνταξιούχο της Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος έχει 15 δάνεια σε 10 τράπεζες συνολικής οφειλής 193.753,40. Σημειώνεται πως η σύζυγος του είναι άνεργη, επίσης χρεωμένη σε τράπεζες και έχουν δύο ενήλικα παιδιά.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει πως ο οφειλέτης έχει ένα τριώροφο, αγροτεμάχια με ελιές και ένα αυτοκίνητο. Τα εισοδήματα που διαθέτει; Ο μειωμένος μισθός του  και  μία μικρή επιδότηση ελαιολάδου.

Το Δικαστήριο Ηρακλείου λοιπόν μείωσε κατά 50% τα χρέη του συνταξιούχου, δίνοντας μία ανάσα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Η οικονομική κατάσταση του συνταξιούχου άλλαξε  (οικογενειακό εισόδημα αυτού) μειώθηκε λόγω μείωσης της σύνταξής του, ενώ αυξήθηκαν οι δαπάνες διαβίωσής του λόγω αυξημένων αναγκών ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας αυτού και της συζύγου του και για το λόγο αυτό, το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου της Κρήτης, αφού άκουσε τους πληρεξούσιους δικηγόρους των διαδίκων, του ίδιου, αλλά και τα νέα ανακύψαντα οικονομικά στοιχεία και κοινωνικά  κριτήρια, μεταρρύθμισε την  Π.Δ μόνο ως προς το καταβαλλόμενο μηνιαίως ποσόν ορίζοντας νέα μηνιαία δόση στο 50% της προηγούμενης δηλ. η νέα καταβαλλόμενη δόση θα είναι 150,00 ευρώ.

 Συμπερασματικά, η  χορηγηθείσα  Μεταρρύθμιση  της Προσωρινής Διαταγής από το Ειρηνοδικείο του Ηρακλείου, είναι σημαντική και κάθε δανειολήπτης του οποίου έχουν τροποποιηθεί τα αρχικά  στοιχεία, ιδιαίτερα όταν αδυνατεί να πληρώσει την ορισθείσα από το Ειρηνοδικείο δόση του, νομιμοποιείται να καταθέσει αίτηση μεταρρύθμισης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια