default-image

Ποια είναι η επόμενη ημέρα της Εθνικής μπάσκετ

Μπάσκετ
Ποια είναι η επόμενη ημέρα της Εθνικής μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ήττα από τη Ρωσία έγραψε άδοξα τον επίλογο για μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση για την Εθνική. Η επόμενη μέρα θα είναι περίεργη όσο και δύσκολη...

 

Κατ’ αρχάς η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το 2019, αν η Εθνική καταφέρει να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ το επόμενο Ευρωμπάσκετ θα γίνει το 2021. Η ελληνική ομάδα, αλλά και όλες στην Ευρώπη, μπαίνουν σε μια νέα πραγματικότητα, αυτή των προκριματικών. 

 

Η FIBA καθιερώνει προκριματικούς αγώνες για τις μεγάλες διοργανώσεις μεσούσης της περιόδου. Η αρχή γίνεται με τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ που θα γίνουν σε δύο φάσεις, με την πρώτη να ξεκινά τον προσεχή Νοέμβριο και να ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2018 και τη δεύτερη να αρχίζει το Σεπτέμβριο του 2018 και να ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο του 2019. 

 

Η Ελλάδα μετέχει σε όμιλο των τεσσάρων από τον οποίο προκρίνονται στη δεύτερη φάση οι τρεις πρώτες ομάδες μεταφέροντας τη βαθμολογία τους. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

 

Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα (24.11.2017) 

Ελλάδα - Ισραήλ (27.11.2017) 

Ισραήλ - Ελλάδα (29.1.2018) 

Ελλάδα - Εσθονία (22.2.2018) 

Ελλάδα - Μεγάλη Βρετανία (25.2.2018) 

Εσθονία - Ελλάδα (2.7.2018) 

 

Στη δεύτερη φάση δημιουργούνται τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων και οι τρεις πρώτες κάθε γκρουπ προκρίνονται στο Μουντομπάσκετ της Κίνας (31/8-15/9/2019). Ο όμιλος της Εθνικής θα συνθέσει γκρουπ της πρώτης φάσης με τους τρεις πρώτους από ένα ισχυρό γκρουπ με Γερμανία, Σερβία, Γεωργία και Αυστρία. Άρα η πρόκριση δεν θα είναι παίξε-γέλασε… 

 

Άλλη Εθνική 

 

Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι λόγω του… άβατου του ΝΒΑ και της διαμάχης με την Ευρωλίγκα, όλες οι εθνικές ομάδες θα παραταχθούν χωρίς παίκτες από τις δύο κορυφαίες λίγκες, τουλάχιστον όχι όσο αυτές έχουν σεζόν σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι κανένας από τους παίκτες που έπαιξαν στην Εθνική στο Ευρωμπάσκετ δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το μεγαλύτερο κομμάτι των προκριματικών, κάτι που θα ισχύσει λιγότερο ή περισσότερο και για άλλες χώρες. Ποιοι θα στελεχώσουν την ελληνική ομάδα; Ως επί το πλείστον παίκτες από την ΑΕΚ, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ ή τις υπόλοιπες ομάδες της Α1. Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε στην Εθνική παίκτες όπως ο Λαρεντζάκης, ο Μαυροειδής, ο Σάκοτα, ο Χρυσικόπουλος, ο Καββαδάς, ο Τσαϊρέλης, ο Αθηναίου, ο Γιάνκοβιτς, ενώ είναι δεδομένο πως θα μπει «φρέσκο» αίμα με κάποια παιδιά από την Εθνική Νέων, όπως ο Χαραλαμπόπουλος, ο Κόνιαρης και άλλοι. 

 

Εκεί «κολλάει» και η επιλογή του προπονητή, καθώς επικρατέστερος για να πάρει τη θέση του Κώστα Μίσσα είναι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ έχει κάνει εξαιρετικό έργο στις μικρές εθνικές ομάδες, οδηγώντας Εφήβους και Νέους στην κορυφή της Ευρώπης και στην ΕΟΚ έχουν εξαιρετική άποψη για τις ικανότητές του. Η απόφαση δεν θα αργήσει, καθότι το πρώτο παιχνίδι είναι σε 71 μέρες (!) και θα πρέπει να γίνει ο σωστός σχεδιασμός. 

 

Η μεγάλη βάση ταλαντούχων παικτών δημιουργεί αισιοδοξία πως η Ελλάδα θα είναι ισχυρή στα προκριματικά, αλλά όπως και να’ χει η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη και ενέχει κινδύνους για όλους.

Πηγή: www.sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News