Ειδήσεις

ΑΤΑΧΤΟΙ: Μια ημέρα γεμάτη προσφορά και εθελοντισμό!

Σε μια πραγματική γιορτή προσφοράς και εθελοντισμού θα μετατρέψουν το πάρκο Γεωργιάδη οι «ΑΤΑΧΤΟΙ», το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, αφού καλούν τις εθελοντικές ομάδες του Ηρακλείου και τον κόσμο, να γίνουν όλοι μαζί «ένα».

Το Εθελοντικό Σωματείο «ΑΤΑΧΤΟΙ», με συνδιοργανωτή το Σύλλογο «ΑΛΕΑ - Η ρίζα του καλού» και αρωγό το Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει την «1η Γιορτή Εθελοντισμού και Προσφοράς».

Στόχος της εκδήλωσης, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Σωματείου, είναι η ανάδειξη του Εθελοντισμού, της Συλλογικότητας και της Αλληλεγγύης καθώς και την γνωριμία των συμπολιτών μας με εθελοντικές ομάδες από πολλές και διαφορετικές ειδικότητες της πόλης μας.

Τι θα γίνει στο Πάρκο Γεωργιάδη;

Οι «ΑΤΑΧΤΟΙ» έχουν ετοιμάσει ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα, με πολλά και ενδιαφέροντα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικότερα:

Από το πρωί στις 11:00 π.μ., κυρίως οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να παίξουν σε ομάδες και να μάθουν σημαντικά πράγματα μέσα από ομαδικά θεματικά παιχνίδια και συλλογικές δραστηριότητες που θα λάβουν δράση από τις ομάδες, «Σύλλογος Χειροτεχνών Καλλιτεχνών Κρήτης», «Είμαι Ακόμα Παιδί», «Μαμά Χειροτεχνεί», «Εκδόσεις Περσείδες».

Η Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου θα μας ενημερώσει για το σεβασμό που πρέπει να έχει κάθε αδέσποτο που ζει ανάμεσα μας. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να βάψουν και να ζωγραφίσουν «τοίχους καλοσύνης». Η πεζοπορική ομάδα φοιτητών του ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Κρήτης «Προπατώ στην Κρήτης» θα μας ενημερώσουν για την ομορφιά της εξερεύνησης στις ομορφιές της Κρήτης.

Η «ΚΟΔΕ» ( Κοινωνική & Οικολογική Δράση Ελλάδας) θα ενημερώσει τον κόσμο για το Περιβάλλον και θα κάνουμε δράσεις καλλωπισμού.

Από το πρωί θα βρίσκεται και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ( ΕΟΔ ) όπου θα προσφέρει υγειονομική κάλυψη του χώρου , ενώ το «Κοινωνικό Ιατρείο», το «Όραμα Ελπίδα», η Συνεταιριστική Κοινότητα Αυτάρκειας «Από Κοινού», η «Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ Ηρακλείου» και η «ΦΥΣΙΣ» θα βρίσκονται στο χώρο ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο για τις δραστηριότητες και τους σκοπούς των συλλόγων τους.

Παράλληλα, το απόγευμα για τους μεγάλους μας φίλους, θα υπάρχουν ενημερώσεις από διάφορες ομάδες καθώς και πολύ επιμορφωτικές επιδείξεις για την ασφάλειά μας, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Θα πραγματοποιηθεί αγώνας 3x3 σε αμαξίδια από την ομάδα μπάσκετ ΑΣΚΑ Ηράκλειο. Ο σύλλογος «ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ Ηρακλείου» θα κάνει επιδείξεις ξιφασκίας. Επίσης η ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήριο - θεατρικό παιχνίδι.

Σε όλα τα παραπάνω θα έχει την δυνατότητα να συμμετέχει όποιος επιθυμεί. Κατά τη διάρκεια της ημέρα θα γίνονται αναφορές από τους συμμετέχοντες αυτής την προσπάθειας.

Πριν τελειώσουν οι δραστηριότητες θα μας χαρίσει όμορφες στιγμές η ομάδα «Tricking» με χορευτικές επιδείξεις με συνοδεία κρουστών από την ομάδα «Αντικρουστοί».

Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με συναυλία παραδοσιακής Κρητικής μουσικής από το συγκρότημα του Φραγκιαδάκη Μιχάλη & Αντώνη. Τη μουσική θα την συνοδεύσει η σχολή χορού Στέλιου Καρλάκη με υπέροχους κρητικούς χορούς.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

o      A.T.A.X.T.O.I

o      Αλέα-η ρίζα του καλού

o      Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων ''ΆΣΚΑ Ηράκλειο''

o      Ελληνική ομάδα Διάσωσης

o      Προτέκτα Ηρακλείου

o      Photo aid

o      Κοινωνικό Ιατρείο

o      Σύλλογος Χειροτεχνών Καλλιτεχνών Κρήτης

o      Σχολικά Καλάθια Αλληλεγγύης

o      Όραμα Ελπίδα

o       ΚΟΔΕ ( Κοινωνική & Οικολογική Δράση Ελλάδας)

o      Let's do it Greece

o      Τοίχος της Καλοσύνης

o       Είμαι Ακόμα Παιδί

o      Φιλοζωική Ομάδα Σείριος Ηρακλείου

o      Συνεταιριστική Κοινότητα Αυτάρκειας ''Από Κοινού''

o      ΦΥΣΙΣ

o      Εταιρεία Νόσου Αλτσχαιμερ Ηρακλείου

o      Μαμά Χειροτεχνεί

o      ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ Ηρακλείου

o      Tricking GR

o      Αντικρουστοί

o      ΠΡΟΠΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

o      Σχολή χορού Κρητικών ''Στέλιο Καρλάκης''

o      Η συγγραφέας του μουσικό-εκπαιδευτικού παιδικού βιβλίου «Τα ξαδελφακια του χρόνου», Έλενα Δοριακη. Εκδόσεις Περσειδες.

o      Το συγκρότημα του Αντώνη και Μιχάλη Φραγκιαδάκη

Είσοδος θα είναι ελεύθερη, όμως όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το έργο, μπορούν να προσφέρουν: σχολικά είδη, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, κουβέρτες, sleeping bags, καπάκια, μουσικά και θεατρικά βιβλία στο ειδικό διαμορφωμένο περίπτερο που θα στηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Σλόγκαν της δράσης για τα social media είναι: #oloimaziginomaste1.

Γνωρίστε τους ΑΤΑΧΤΟΥΣ ΕΔΩ

Γνωρίστε την ΑΛΕΑ ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια