Ειδήσεις

Από την Κρήτη στην Κω μέσω Σύρου οι πρόσφυγες

Αναχώρησαν το πρωί οι μετανάστες από το λιμάνι του Ηρακλείου, με πλοίο της γραμμής με αρχικό προορισμό τη Σύρο.

Αναχώρησαν το πρωί οι μετανάστες από το λιμάνι του Ηρακλείου, με πλοίο της γραμμής με αρχικό προορισμό τη Σύρο ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με άλλο πλοίο προς τη Κω, όπου θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές.

Η μεγάλη επιχείρηση από την Αστυνομία στήθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί, με τον τηλεοπτικό φακό να καταγράφει καρέ καρέ τη μεταφορά τους των μεταναστών οι οποίοι να θυμίσουμε ότι ξεκίνησαν από το Μπόντρουμ της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Πρόκειται για τους 72 μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνταν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες, εδώ και μια βδομάδα  στην αίθουσα των λιμενεργατών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 72 μετανάστες, αναχώρησαν τελικά οι 65 ενώ οι προσπάθειες 24 μεταναστών που ζήτησαν άσυλο για να παραμείνουν σε δομές του Ηρακλείου στο πλαίσιο προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας, φαίνεται ότι έπεσαν στο απόλυτο κενό.

Την ίδια ώρα, ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης επιρρίπτει ευθύνες στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφορία, αναφορικά με το πρώτο καραβάνι προσφύγων.  Όπως είναι γνωστό, οι 103 πρόσφυγες αναχώρησαν πριν λίγες μέρες από το Ηράκλειο προς τον Πειραιά, με την τύχη τους να αναζητείται.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

(Φωτογραφία αρχείου: Νίκος Χαλκιαδάκης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια