Ειδήσεις

Ξεσηκωμός για το νηπιαγωγείο... αγροικία στις Γούβες -photos

Η σχολική χρονιά για 5χρονα παιδιά ξεκίνησε σε σχολείο με σκουριασμένες πόρτες, φουσκωμένους τοίχους και άθλιες τουαλέτες.

Μικρά παιδιά στην τρυφερή ηλικία των 5 ετών κινούνται ανάμεσα σε σκουριασμένες πόρτες, τοίχους με μπαλώματα , πηγαίνουν σε τουαλέτες σε άθλια κατάσταση και παίζουν σε αυλή που παραπέμπει σε αγροικία. Παρά το μεράκι με το οποίο εκπαιδευτικοί και παιδιά φροντίζουν το χώρο, παραμένει ένα νηπιαγωγείο το οποίο δεν επιτρέπει στους μικρούς μαθητές να χαρούν το σχολείο, τη δημιουργικότητα και να παίξουν ξένοιαστα.

Πικραμένοι οι γονείς μαθητών του νηπιαγωγείου Κάτω Γουβών Ηρακλείου που αναγκάζονται κάθε μέρα να στέλνουν τα μικρά παιδιά σε ένα τέτοιο περιβάλλον, λένε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Τα σίδερα στις πόρτες έχουν σκουριάσει, οι τοίχοι έχουν φουσκώσει και μόνο έμπνευση για μάθημα δεν «γεννιέται» σε τέτοιους χώρους.

Μάλιστα πολλοί γονείς αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «με τη νέα χρονιά φέτος εσείς εύχεστε απλά καλή σχολική χρονιά. Εμείς ευχόμαστε μια υγιεινή και ασφαλή χρόνια για τα πεντάχρονα παιδιά μας!».

Την κατάσταση γνωρίζει καλά ο Δήμος και η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση νομού Ηρακλείου με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Αποστολάκη να απαντάει ότι «ο αύλιος χώρος, οι τουαλέτες και τα κάγκελα απαιτούν παρεμβάσεις αλλά οι εσωτερικοί χώροι είναι αξιοπρεπέστατοι. Δυστυχώς υπάρχουν νηπιαγωγεία που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση και για οποία αναζητούμε συνεχώς λύσεις».

«Είμαστε άνθρωποι κατώτερου Θεού»

Όπως τονίζει απογοητευμένη η μητέρα παιδιού «είμαστε άνθρωποι κατώτερου Θεού. Πήγαμε στο δήμο αλλά μας λένε ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το τι θα γίνει με το σχολείο αλλά του υπουργείου Παιδείας. Να ενημερώσω ότι γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο αρμόδιος . Δημοπρατήθηκαν δύο κτήρια όπως λένε, αλλά δεν υπήρξε καμία απόφαση. Είναι λένε χρονοβόρα.... Τι πρέπει να γίνει κύριε υπεύθυνε κύριε δήμαρχε, αντιδήμαρχε και όσοι έχετε την ευθύνη αυτή ;».

"Θέμα του Δήμου οι αποφάσεις"

Σύμφωνα με τον κ.Αποστολάκη «η επιτροπή καταλληλότητας ελέγχει αν τηρούνται οι προϋποθέσεις και εφόσον αποφασιστεί από το Δήμο η συνέχιση λειτουργίας του νηπιαγωγείου θα πρέπει να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις και εργασίες που θα ζητηθούν. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα ο Δήμος Χερσονήσου να αποφασίσει τη λειτουργία του σχολείου σε άλλο κτίριο. Αυτό ωστόσο θα μποορύσε να αποδειχθεί χρονοβόρο και απαιτεί πολλές εργασίες και στο μεταξύ θα πρέπει τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματα».

Σύμφωνα με τον κ.Αποστολάκη ήδη γίνονται παρεμβάσεις  στο νηπιαγωγείο και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια.

Οι γονείς θέτουν πάνω απ'όλα το θέμα υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών τους και λίγο πριν αποχαιρετίσουν τα πεντάχρονα αγγελούδια για το μάθημα, αγωνιούν για το πώς θα κυλήσει η μέρα στους χώρους του νηπιαγωγείου.

Και διερωτούνται απλά πόσες ακόμα  ανάλογες εικόνες πρέπει να καταγράψουν και πόσα ακόμα παιδιά να βιώνουν μια γκρίζα καθημερινότητα στο χώρο αυτό, μέχρι να αλλάξει κάτι…

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια