default-image

Τουρίστες πληροφορούνται από… σεκιουριτάδες και οδηγούς

Κρήτη
Τουρίστες πληροφορούνται από… σεκιουριτάδες και οδηγούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κενές είναι από τις αρχές Αυγούστου οι θέσεις των ενημερωτικών περιπτέρων στο σταθμό υποδοχής επισκεπτών κρουαζιέρας του λιμανιού της Σούδας. Οι συμβάσεις των τεσσάρων εργαζομένων που είχαν προσληφθεί από το δήμο Χανίων έληξαν, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες που φθάνουν κατά χιλιάδες, να αναζητούν πληροφορίες από τους οδηγούς ταξί και λεωφορείων, από την υπηρεσία ασφαλείας του λιμανιού και από καταστηματάρχες της πόλης.

Η δημοτική αρχή των Χανίων είχε προχωρήσει από την περασμένη άνοιξη στην πρόσληψη υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι κάλυπταν τις υφιστάμενες ανάγκες με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η κρουαζιέρα έχει αναπτυχθεί και ο αριθμός των αφίξεων επιβάλλει και τις ανάλογες υποδομές και υπηρεσίες. Οι συμβάσεις τους ήταν διάρκειας μόλις δύο μηνών, αφού τόσο επιτρέπει η νομοθεσία, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Όπως εξηγεί η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη «ο δήμος Χανίων, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της κρουαζιέρας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αγοράς, φρόντισε εγκαίρως να στελεχώσει τα γραφεία πληροφοριών τόσο στη δημοτική αγορά και το Γυαλί Τζαμί, όσο και στο λιμάνι της Σούδας. Πολύ πριν λήξουν οι συμβάσεις των διμηνητών, καλέσαμε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στον τομέα της κρουαζιέρας για να αναζητήσουμε από κοινού μια λύση. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Το τμήμα τουρισμού του δήμου Χανίων με μόνο έναν διοικητικό υπάλληλο, αδυνατεί να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε μετά τη λήξη των συμβάσεων των διμηνητών, ενώ αποκλείστηκε και η λύση των εθελοντών για ηθικούς κυρίως λόγους. «Δεν είναι σωστό και δεν μας επιτρέπεται ως δήμος να καλούμε τους εθελοντές Κυριακές και αργίες να παρέχουν αμισθί τις υπηρεσίες τους» σημείωσε η κ. Αλιφιεράκη.

Σύμφωνα με ίδια, η λύση θα δοθεί τις επόμενες ημέρες από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο το οποίο θα προσλάβει υπαλλήλους ορισμένου χρόνου. Ήδη χθες ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Χ. κ. Γιάννης Μαργαρώνης είχε επικοινωνία με την αρμόδια αντιδήμαρχο στην οποία εξέφρασε την πρόθεση του να προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού για την  εξυπηρέτηση των επισκεπτών κρουαζιέρας.

Για τη φετινή χρονιά οι προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων φθάνουν τις ογδόντα επτά ενώ από την αρχή της τουριστικής σεζόν υπήρξαν και έκτακτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Ταμείου Χανίων οι περισσότερες αναμένονται τον Οκτώβριο ενώ για το μήνα Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί πέντε αφίξεις.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News