Ειδήσεις

Απίστευτη κομπίνα με jet ski από Γαλλία που βάφτιζαν νόμιμα

Μια απίστευτη πατέντα είχε εφεύρει ζευγάρι για να πείσει τους πελάτες του ότι μπορούσαν να ενοικιάσουν νόμιμα θαλάσσια μέσα αναψυχής

Μια απίστευτη πατέντα είχε εφεύρει ζευγάρι Γάλλων για να πείσει τους πελάτες του στη Μίλατο Λασιθίου ότι μπορούσαν να ενοικιάσουν νόμιμα θαλάσσια μέσα αναψυχής και jet ski.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές έστησαν κομπίνα για την οποία καλούνται τώρα να πληρώσουν 18.000 ευρώ και κατάφεραν να «βαφτίσουν» τα μέσα αναψυχής που έφερναν από τη Γαλλία, δίνοντας ονόματα άλλων μέσων που ήταν νόμιμα!

Τα βάφτιζαν ως νόμιμα

Φυσικά στις αρχές είχαν παρουσιάσει εντελώς διαφορετικά στοιχεία.  Όπως εξηγούν λιμενικοί «ήταν σαν να πήραν πινακίδες από ένα ΙΧ και να τις έβαλαν σε άλλο για να εξαπατήσουν!». Τα σκάφη δηλαδή έφεραν παραποιημένα στοιχεία εγγραφής στα Βιβλία Μικρών Σκαφών, με αυτά άλλων αντίστοιχα νομίμων κυκλοφορούντων σκαφών.

Στην ουσία οι Γάλλοι όχι μόνο δεν είχαν άδεια για τα συγκεκριμένα μέσα αναψυχής αλλά και γνώριζαν τον τρόπο με τον οποίο δεν θα γίνονταν αντιληπτοί από τους ελέγχους. Ακόμη η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε επιδεικνύοντας άδεια που είχε λάβει για να λειτουργεί κοντά στον Άγιο Νικόλαο αλλά δραστηριοποιούνταν παράνομα κοντά στο Ηράκλειο , προσπαθώντας να παραπλανήσει τα ελεγκτικά όργανα.

Το σκάφος που διέθεταν οι Γάλλοι

Παράλληλα εκμισθώνονταν τα ιδιωτικά/αναψυχής jet ski, προερχόμενα από το εξωτερικό και μη εγγεγραμμένα στα οικεία Λεμβολόγια ως επαγγελματικά, σε μη προσοντούχα αλλοδαπά άτομα (μη κατόχους άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους και φέροντας παραποιημένα στοιχεία εγγραφής στα Βιβλία Μικρών Σκαφών με αυτά άλλων αντίστοιχα νομίμων κυκλοφορούντων σκαφών)

Η δράστη των Γάλλων αποκαλύφθηκε από τους λιμενικούς και από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων- προστίμων τα οποία θα ξεπεράσουν τις 18.000€.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις εξαπάτησης των λιμενικών αρχών αλλά και των πελατών που εκμίσθωναν τα θαλάσσια μέσα.

(Στην κεντρική φωτογραφία τα  jet ski που εκμίσθωναν)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια