default-image

SOS εκπέμπει ο Σαρωνικός – Drone καταγράφει τη μαύρη σκιά

SOS εκπέμπει ο Σαρωνικός – Drone καταγράφει τη μαύρη σκιά

Drone καταγράφει τις ακτές γεμάτες μαζούτ και δραματικές εικόνες. Σε μαύρη σκιά έχουν μετατραπεί τα νερά σε παραλίες και λιμανάκια της Σαλαμίνας.

Πετρελαιοειδή που διέρρευσαν από δεξαμενόπλοιο που βυθίστηκε προκάλεσαν σοβαρή ρύπανση στο νησί του Σαρωνικού. Το δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Είχε αποπλεύσει από τον Ασπρόπυργο και μετέφερε 2.570 τόνους καύσιμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διαρροής από το πλοίο, ενώ διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες της βύθισης.

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και η πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη βύθιση δεξαμενόπλοιου στο Σαρωνικό, έφτασε στη Φρεατίδα.

Στα Σελήνια και την Κυνοσούρα της Σαλαμίνας, η κατάσταση είναι απελπιστική

με τις ακτές να έχουν καλυφθεί από μεγάλες ποσότητες μαζούτ. Τα σπίτια είναι ερμητικά κλειστά, καθώς η μυρωδιά είναι ανυπόφορη.

«Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του λιμενικού σώματος που επιχειρούν, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών», τόνισε η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπισης της τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

Η απάντληση των καυσίμων από το δεξαμενόπλοιο θα κρατήσει αρκετές μέρες, καθώς η ποσότητα είναι μεγάλη και η επιχείρηση δύσκολη.  

Πηγή: gr.euronews.com

video: Up Drones

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News