default-image

Δύο δήμοι «σφάζονται» για τα όρια στο Ελαφονήσι

Κρήτη
Δύο δήμοι «σφάζονται» για τα όρια στο Ελαφονήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που βασικά ζητήματα διαχείρισης και ανάπτυξης του Ελαφονησίου παραμένουν στον αέρα λόγω της παραπομπής της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης προς επικαιροποίηση, οι δύο δήμοι στους οποίους ανήκει η περίφημη παραλία, Κισσάμου και Καντάνου Σελίνου, βρίσκονται στα μαχαίρια για τα όρια της κάθε πλευράς.

Ο μεν δήμος Καντάνου Σελίνου, υποστηρίζει ότι η νοητή γραμμή που διέρχεται από την πηγή Βουλισμένη, αποτελεί το όριο μεταξύ των δύο δήμων, κάτι για το οποίο αποφάνθηκε θετικά τόσο το Ειρηνοδικείο όσο και το Εφετείο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο δε δήμος Κισσάμου υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις των εν λόγο δικαστηρίων δεν αποδεικνύουν το όριο και επιπλέον τονίζει ότι αναιρούνται από την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων με την οποία απορρίφθηκε η κύρια αγωγή του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και της Μονομετοχικής του εταιρείας.

Σε γραπτή δήλωση του ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης κατηγορεί τον δήμο Καντάνου Σελίνου για προσπάθεια παραπλάνησης των αρμόδιων υπηρεσιών και τονίζει:

«Το μοναδικό αίτημα του Δήμου μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι να ληφθούν υπόψη τα διοικητικά όρια μεταξύ των δύο Δήμων όπως αυτά καθορίστηκαν με την απόφαση της Επιτροπής Καθορισμού ορίων του έτους 1933 και όπως αυτά απεικονίζονται σε όλους τους κρατικούς χάρτες».

Είχε προηγηθεί δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου Καντάνου Σελίνου και προέδρου της Μονομετοχικής για το Ελαφονήσι Μιχάλη Μπικάκη ο οποίος τονίζει ότι το νέο δικαστήριο, τρίτο στη σειρά, αποφάνθηκε πως οι κοινές υπουργικές αποφάσεις παραχώρησης χρήσης των παραλιών στους δήμους πανελλαδικά είναι αντισυνταγματικές, υιοθετώντας την άποψη του ΣτΕ επ άυτού, και επομένως δεν αναιρεί τις αποφάσεις των δύο προηγούμενων δικαστηρίων.

«Ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Σταθάκης για μια ακόμα φορά οδηγεί σε ένταση τις σχέσεις των δύο δήμων, εξαιτίας του Ελαφονησίου. Παραβιάζει τα σύνορα που ρητά ορίζει το δικαστήριο τοποθετώντας ομπρελοκαθίσματα εντός των ορίων του Δήμου Καντάνου-Σελίνου».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News