default-image

Χαμογελά ξανά μία αγρότισσα από την Ιεράπετρα με υψηλά χρέη

Κρήτη
Χαμογελά ξανά μία αγρότισσα από την Ιεράπετρα με υψηλά χρέη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η ενασχόληση με τα αγροτικά αποτελεί μία αναμφισβήτητα δύσκολη δουλειά, αφού σπάνια έχει σταθερό εισόδημα μηνιαίως.

Μία αγρότισσα η οποία είναι παντρεμένη και έχει δύο ανήλικα παιδιά, χρωστάει συνολικά 210.000 ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, το εισόδημά της είναι 560 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας χάρισε χαμόγελα στην ίδια και στην οικογένειά της!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η κάτοικος του δήμου Ιεράπετρας έχει μία κύρια κατοικία 47  τ.μ. επί ποσοστό 100% , σε οικόπεδο 72 τ.μ. σε κυριότητα 55 % το οικόπεδο και πλήθος αγροτεμαχίων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης:

«Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας, αφού έλαβε υπ' όψιν του το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, τα επιδειχθέντα έγγραφα και την οικονομική ρευστότητα της αγρότισσας, της  χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με το παρακάτω περιεχόμενο:

1) Δέχεται το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

2) Διατάσσει την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού  εκ μέρους  της δεύτερης εκ των μετεχόντων στη δίκη  πιστωτών της.   

4) Ορίζει μηνιαία δόση 80 ευρώ συμμέτρως διανεμόμενη στα δάνεια, έως τη συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει ορισθεί να συζητηθεί, στις 15-12-2017

Η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή, από το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας είναι σημαντική, αναφέρει συμπερασματικά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καθώς  διατάσσει την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού εκ μέρους  της δεύτερης εκ των μετεχόντων στη δίκη  πιστωτών της για την αγροτική οικογένεια, σημειώνοντας ότι είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010) καθώς η δικαστής, κατανοώντας την οικονομική δυσκολία (λόγω μειωμένης ρευστότητας) που βιώνει η οικογένεια της δανειολήπτριας, δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντάς της, στην εν λόγω νομοθεσία.»

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News