default-image

Κι όμως «έρχεται» η πληρωμή των 89 συμβασιούχων καθαριότητας

Κρήτη
Κι όμως «έρχεται» η πληρωμή των 89 συμβασιούχων καθαριότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δρομολόγηση της πληρωμής των συμβασιούχων καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, με την ανάλογη εξέλιξη να αναμένεται για σήμερα βάσει ίδιων πληροφοριών και για τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, αποκάλυψε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς, κατόπιν επικοινωνίας του με τον αρμόδιο επίτροπο στο Ηράκλειο.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, οι πληρωμές για τους 89 συμβασιούχους του Δήμου Ηρακλείου, που μένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα μήνα, είναι θέμα ημερών, ενώ εκφράζεται η ελπίδα και για τους συμβασιούχους στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, που ανέρχονται στους 123 και έχουν μείνει απλήρωτοι από τον... Ιούνιο!

Θα δοθεί τέλος στο δράμα των εργαζομένων αυτών; Βέβαια, για να λήξει οριστικά η ομηρία τους, θα πρέπει να μονιμοποιηθούν επιτέλους κάποια στιγμή, όπως τονίζει ο Στέλιος Βοργιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο συνδικαλιστής, «είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο επίτροπο και με διαβεβαίωσε ότι έχουν υπογραφεί τα παραστατικά στο Δήμο και από 'κει και πέρα, η υπεύθυνη επίτροπος για τους αρχαιολογικούς χώρους γυρνάει από άδεια αύριο (σ.σ. σήμερα) και έχουμε μηνύματα ότι θα προχωρήσει και αυτή η διαδικασία. Βέβαια, εμείς δεν εφησυχάζουμε μέχρι να πέσουν οι υπογραφές»...

Στο σημείο αυτό, ο Στέλιος Βοργιάς τονίζει ότι στο θέμα των απλήρωτων συμβασιούχων στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών και πρέπει επιτέλους να δοθεί τέλος στο δράμα τους, καθώς από τον Ιούνιο και μετά δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ, όπως γράψαμε ξανά πριν από λίγες μέρες.

Μάλιστα, με τα γραφεία της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» επικοινωνούν οι άνθρωποι αυτοί και ενημερώνουν πως δεν έχουν πια τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε τις καθημερινές τους ανάγκες.

«Έχουμε πρόβλημα επιβίωσης», μας λένε χαρακτηριστικά.

Για το Δήμο Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΕΚΗ διευκρινίζει ότι «είναι πλέον θέμα Δήμου να προχωρήσει στις πληρωμές. Διότι στη Λότζια έχουν μια τακτική να τους πληρώνουν κάθε 15 μέρες. Και αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα. Αν δεν πληρώσουν εντός του τρέχοντος 15νθημέρου, θα πάνε στο επόμενο, όπως μου λένε. Για να δούμε»...

Στο μεταξύ, ο Στέλιος Βοργιάς τονίζει ότι δε θα σταματήσει ποτέ να πιέζει στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης των ανθρώπων αυτών, για να σταματήσουν αυτά τα προβλήματα και να μην επανέρχεται το ζήτημα της πληρωμής τους κάθε λίγο και λιγάκι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News