default-image

Κόντρα για τη σχολή τουρισμού στην Κρήτη

Κρήτη
Κόντρα για τη σχολή τουρισμού στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Φωτάκης είπε από το Ηράκλειο ότι δεν υπάρχει ακόμα η τελική απόφαση σχετικά με τη δημιουργία σχολής τουρισμού, ωστόσο το υπουργείο εξετάζει το θέμα, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου, Αντώνης Ζερβός για το θέμα. Κατηγορηματικά αντίθετος είναι ο δήμος με την ίδρυση και λειτουργία της σχολής στο Ρέθυμνο, καθώς εδώ και χρόνια διεκδικεί τη λειτουργία τουριστικού τμήματος στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ανακοίνωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, αφαιρεί και την τελευταία αμφιβολία για το ποιος είναι ο υποβολέας της απόφασης αυτής.

Ερωτηθείς ο κ. Αυγενάκης δήλωσε το πάγιο ενδιαφέρον της ΝΔ για τα ζητήματα του νομού Λασιθίου, αλλά δε δήλωσε διατεθειμένος να σχολιάσει όσα ανέφερε ο κ. Ζερβός. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος που είχε αναφερθεί στο ζήτημα τις προηγούμενες ημέρες, είχε τονίσει ότι:

«Στηρίζουμε την απόφαση (υπ΄ αριθ. 374/20-07-2017) της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης για την ίδρυση Τμήματος ή Σχολής Τουρισμού. Η λειτουργία τμήματος τουριστικών σπουδών στην Κρήτη είναι ανάγκη λόγω της μακροχρόνιας λειτουργία της Κρήτης ως brand name και ως ο κορυφαίος πάροχος τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας. Η ιδεοληψία της Κυβέρνησης φαίνεται πως δρα αποτρεπτικά για την ενεργοποίηση της λειτουργίας ενός Τμήματος που θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και στον τομέα της εκπαίδευσης».

Το δεδομένο είναι, ωστόσο, ότι η ίδρυση της σχολής τουρισμού στην Κρήτη θα συμβάλει ενεργά στον κλάδο της τοπικής οικονομίας και θα παρέχει εξειδικευμένο προσωπικό σε έναν από τους σημαντικότερους και πολλά υποσχόμενους κλάδους.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News