Ειδήσεις

Πανέτοιμα τα σχολεία των Χανίων για τη νέα σχολική χρονιά

Με καλυμμένες τις κενές θέσεις βασικής εκπαίδευσης σε όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Χανίων, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών, τελέσθηκε τη Δευτέρα το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός.

Από την Παρασκευή βρίσκεται στην ακριτική Γαύδο η δασκάλα του δημοτικού σχολείου του νησιού, ενώ χωρίς προβλήματα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές της Ανώπολης Σφακίων και όλων των ορεινών χωριών. Ελλείψεις υπάρχουν μόνο σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανόλη Μηλιαράκη «όλα τα σχολεία έχουν τους δασκάλους τους και τους νηπιαγωγούς και για πρώτη φορά φέτος τοποθετήθηκαν τριακόσιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί».

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει στα περισσότερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Χανίων και για πρώτη φορά και στα ολιγοθέσια, η λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης.

Από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης κάλεσε τους μαθητές να δώσουν έμφαση στις γνώσεις που τους παρέχει το σχολείο. «Να μην παρασυρθείτε από την τεχνολογία. Να ξέρετε ότι η γνώση είναι το διάβασμα,τα βιβλία μας, αυτό που προσπαθούν οι καθηγητές να μας περάσουν μέσα από τη διδακτική ύλη» σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χανίων κ. Γρηγόρης Γκουλούσης τόνισε: «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι δάσκαλοι θα δώσουν το είναι τους και την ψυχή τους για τα παιδιά και φυσικά εμείς οι γονείς θα δείξουμε τη δύναμη, την εμπιστοσύνη και την αγάπη που χρειάζονται τα παιδιά για να πάνε όλα καλά».

Έμφαση από την ΕΛ.ΑΣ. στους ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία

Αυξημένοι θα είναι φέτος οι έλεγχοι του Τμήματος Τροχαίας Χανίων έξω από σχολικά συγκροτήματα καθώς και σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Ο διοικητής της Τροχαίας κ. Γιάννης Βλαχάκης και προσωπικό της υπηρεσίας βρέθηκαν σε σχολικές μονάδες ενημερώνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

«Φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους τροχονομικούς ελέγχους, στους ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία, στα τουριστικά που μισθώνονται για σχολικές εκδρομές, ενώ υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για την επιτήρηση σχολικών συγκροτημάτων. Αυτό γίνεται για να υπάρξει πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων» εξήγησε ο κ. Βλαχάκης.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια