Ειδήσεις

Διήμερο συλλήψεων στην Κρήτη με χειροπέδες σε 29 άτομα

Δύο μόλις μέρες χρειάστηκαν για την αστυνομία η οποία «ξεχύθηκε» στους δρόμους της Κρήτης στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου προχωρώντας σε ουκ ολίγες συλλήψεις.

Ναρκωτικά, όπλα και πλαστά έγγραφα είναι μερικά από τα αδικήματα που εντόπισαν σ' αυτά τα 24ωρα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης, ενώ χειροπέδες έβαλαν σε 29 άτομα.

Πρόκειται για αστυνομικούς ελέγχους σχετικά με παραβάσεις περί νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης, πραγματοποίησαν, την 08.09 και 09.09.2017, διήμερο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νήσου, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (29) ατόμων και βεβαιώθηκαν συνολικά (81) παραβάσεις, για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα :

· για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,

· για νομοθεσία περί αλλοδαπών,

· για νομοθεσία περί ναρκωτικών,

· για νομοθεσία περί όπλων,

· για νομοθεσία περί ηθών,

· για περεμπόριο,

· για καταδιωκτικά έγγραφα,

· για διάφορα άλλα αδικήματα

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια