default-image

Χανιά: Αγιασμός και ενημέρωση για τα τροχαία ατυχήματα

Κρήτη
Χανιά: Αγιασμός και ενημέρωση για τα τροχαία ατυχήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καλυμμένες τις κενές θέσεις βασικής εκπαίδευσης σε όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Χανίων, ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών, τελέσθηκε το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός.

Από την Παρασκευή βρίσκεται στην ακριτική Γαύδο η δασκάλα του δημοτικού σχολείου του νησιού, ενώ χωρίς προβλήματα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές της Ανώπολης Σφακίων και όλων των ορεινών χωριών.

Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει στα περισσότερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Χανίων και για πρώτη φορά και στα ολιγοθέσια, η λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων.

Από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης κάλεσε τους μαθητές να δώσουν έμφαση στις γνώσεις που τους παρέχει το σχολείο.

Αυξημένοι θα είναι φέτος οι έλεγχοι του Τμήματος Τροχαίας Χανίων έξω από σχολικά συγκροτήματα καθώς και σε λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές. Το πρωί ο διοικητής της Τροχαίας Γιάννης Βλαχάκης και προσωπικό της υπηρεσίας μοίρασαν φυλλάδια σε μαθητές για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Παρ' όλα αυτά, οι αριθμοί βεβαιώνουν ότι οι Κρητικοί οδηγοί στερούνται στοιχειώδους παιδείας, κατέχοντας τον χαρακτηρισμό των πιο επικίνδυνων ίσως οδηγών στην Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης  στο διάστημα από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου σε 5.585 ελέγχους οχημάτων, βεβαιώθηκαν 1.911 παραβάσεις.

Οι περισσότερες από αυτές αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και χρήση κινητού τηλεφώνου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News