Ειδήσεις

13.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο

Δυσοίωνες προβλέψεις την ώρα μάλιστα που μόνο στο Ηράκλειο κατεβάζουν ρολά 1.000 επιχειρήσεις κάθε χρόνο.

Σχεδόν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θεωρούν πολύ πιθανόν να βάλουν λουκέτο στους επόμενους μήνες με τον κίνδυνο αυτό να είναι μεγαλύτερο για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις αλλά και τους αυτοπασχολούμενους.

Όπως προκύπτει από έρευνα που παρουσίασε η ΓΣΕΒΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους περίπου 13.000 επιχειρήσεις ενώ η απώλεια θέσεων εργασίας μεταφράζεται σε 21.000.

Δυσοίωνες προβλέψεις την ώρα μάλιστα που μόνο στο Ηράκλειο κατεβάζουν ρολά 1.000 επιχειρήσεις κάθε χρόνο.

Την ανάγκη ενός ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού επαναλαμβάνουν έμποροι του Ηρακλείου οι οποίοι την ίδια ώρα αντικρίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών τους να κάνει χρήση του πλαστικού χρήματος.

Πέρα από τα λουκέτα, η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ καταγράφει βελτίωση των οικονομικών δεικτών και σημάδια επιστροφής στη κανονικότητα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μια στις 4 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, με το υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων να έχει καθυστερημένες οφειλές προς το πρώην ασφαλιστικό ταμείο των επαγγελματιών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια