Ειδήσεις

Ίρμα: Πόλη-φάντασμα το Μαϊάμι - Συναγερμός στη Φλόριντα

Παγκόσμια αγωνία για το ποιες περιοχές θα χτυπήσει, αν θα πληγεί το Μαϊάμι και τι καταστροφές θα προκαλέσει σε ολόκληρη την πολιτεία.

Αφού προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην κεντρική και την ανατολική Κούβα, ο κυκλώνας Ίρμα, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα υψηλότερη από 200 χιλιόμετρα την ώρα, άρχισε να κινείται προς τη Φλόριντα και τα νησιά Κις με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι θα ενισχυθεί πριν χτυπήσει την αμερικανική πολιτεία.

Περί τις 00:00 (07:00 ώρα Ελλάδας) το μάτι του κυκλώνα Ίρμα αναμενόταν να φθάσει στα στενά της Φλόριντας. Το φαινόμενο θα αρχίσει να πλήττει τις ακτές της αμερικανικής Πολιτείας περί τις 06:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) την Κυριακή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, τα επίπεδα του νερού έχουν αρχίσει ήδη να αυξάνονται στις ακτές της αμερικανικής πολιτείας όπου το χτύπημα της καταιγίδας αναμένεται να είναι τεράστιο.

Ήδη περίπου 6.3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν την περιοχή, ωστόσο όπως δήλωσε χθες Σάββατο ο κυβερνήτης της Φλόριντα, για όποιον παρέμεινε πίσω θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απομακρυνθεί.

Πόλη-φάντασμα το Μαϊάμι

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε καταφύγια, 170.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ το Μαϊάμι θυμίζει έρημη πολιτεία με άδειους δρόμους.

Σύμφωνα πάντως με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο τυφώνας θα περάσει σήμερα από την νοτιοδυτική ακτή, παρόλα αυτά συνεχίζει να αποτελεί απειλή και για τις ανατολικές ακτές και περιοχές όπως το Μαϊάμι λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που πρόκειται να προκαλέσει.

Υπενθυμίζουμε ότι το πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από τα νησιά της Καραϊβικής ήταν φονικό καθώς τουλάχιστον 24 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Καταστροφές και στην Κούβα

Ο τυφώνας αποδείχτηκε καταστροφικός και στην Κούβα, όπου κατά το πέρασμά του προκάλεσε ζημιές στις κεντρικές επαρχίες Καμαγουέι Σιέγο ντε Άβιλα αλλά και στα νησάκια Κάγιος. Σε συναγερμό τέθηκε και η Αβάνα καθώς και γειτονικές επαρχίες στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ως το απόγευμα σήμερα η Αβάνα και οι γειτονικές επαρχίες Μαγιαμπέκε και Αρτεμίσα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, αναμένεται να συνεχίσουν να υφίστανται τις συνέπειες του κυκλώνα, κυρίως πλημμυρίδα και κύματα ύψους ακόμη και οκτώ μέτρων.

Η Πολιτική Προστασία της Κούβας έχει θέσει τις τρεις επαρχίες σε κατάσταση συναγερμού.

Ο κυκλώνας Ίρμα, κατηγορίας 3 πλέον, ήταν ο πρώτος κυκλώνας τόσο μεγάλης ισχύος το μάτι του οποίου έπληξε άμεσα το νησί από το 1932. Σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές, προκάλεσε «σοβαρές» υλικές ζημιές στις κεντρικές επαρχίες Καμαγουέι και Σιέγο ντε Άβιλα τις τελευταίες 24 ώρες, ειδικά στα κάγιος, τα τουριστικά νησάκια, που είχαν αποκοπεί από τον κόσμο το βράδυ του Σαββάτου.

Αν και ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για σοβαρές υλικές ζημιές, επίσημα δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος στη νήσο.

Καθώς ο τυφώνας ακολουθεί, μετά το φονικό του πέρασμα από την Καραϊβική, πορεία προς την πολιτεία της Φλόριντα, επικρατεί παγκόσμια αγωνία για το ποιες περιοχές θα χτυπήσει, αν θα πληγεί το Μαϊάμι και τι καταστροφές θα προκαλέσει σε ολόκληρη την πολιτεία.

Με τους ανέμους να φθάνουν σε ταχύτητα τα 185 μίλια την ώρα, η Ιρμα είναι ο πιο ισχυρός τυφώνας που καταγράφηκε ποτέ στον ανοικτό Ατλαντικό. Δεδομένου του μεγέθους του και της δύναμης του τυφώνα μαμούθ, αλλά και της προβλεπόμενης πορείας του, θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έπληξαν ποτέ τη Φλόριντα και να προκαλέσει καταστροφές σε τέτοια κλίμακα που δεν έχουν καταγραφεί ξανά τα τελευταία 25 χρόνια.

Ερημη πόλη το Μαϊάμι

Το Μαϊάμι το οποίο θυμίζει έρημη πολιτεία, καθώς εκατομμύρια κάτοικοί του το έχουν ήδη εγκαταλείψει, βρισκόταν αρχικά στην τροχιά της Ιρμα. Τα τελευταία στοιχεία για τον τυφώνα ωστόσο είναι λίγο πιο ενθαρρυντικά καθώς φαίνεται να μετακινείται λίγο πιο δυτικά, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ωστόσο όπως και η υπόλοιπη πολιτεία της Φλόριντα έτσι και το Μαϊάμι βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο καθώς πλησιάζει ο τυφώνας.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις δείχνουν ότι στο μάτι του κυκλώνα Ιρμα δεν θα βρεθεί το Μαϊάμι και η ανατολική ακτή, αλλά η νοτιοδυτική ακτή, τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα.  

Ακόμη, όμως και αν περάσει κατά εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ανατολικές ακτές θα συνεχίσει να συνιστά απειλή για τις ανθρώπινες ζωές στο Μαϊάμι, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που αναμένεται να προκαλέσει.

Χαρακτηριστική είναι η προειδοποίηση του μετεωρολόγου Ντένις Φέλτγκεν ο οποίος, προειδοποιεί  τους κατοίκους της περιοχής ότι ακόμη και έτσι πρέπει να αναμένουν περί τα 50 εκ. βροχής και ισχυρούς ανέμους. «Θα έχουμε έναν τυφώνα εδώ (σ.σ. στο Μαϊάμι)», δήλωσε ο Φέλτγκεν, ο οποίος προσέθεσε ότι ανησυχεί μήπως οι κάτοικοι της περιοχής παρερμηνεύσουν την πρόβλεψη για αλλαγή του μονοπατιού της Ιρμα που θέτει το Μαϊάμι εκτός του... ματιού του κυκλώνα και επαναπαυθούν.

Ηδη, πάντως, όπως μεταδίδει ο Κρις Κουόμο για το CNN η στάθμη της θάλασσας στο Μαϊάμι λόγω Ιρμα αυξάνεται καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν την περιοχή:

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Fox News, περίπου 30.000 άτομα έχουν μείνει στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα κυρίως σε περιοχές γύρω από το Μαϊάμι και το Φορντ Λοντερντάλ, καθώς ήδη οι άνεμοι από την Ιρμα έχουν αρχίσει να χτυπούν την περιοχή.

Ο κίνδυνος από τους γερανούς στο Μαϊάμι

Σύμφωνα με το BBC οι αρχές της πόλης του Μαϊάμι έχουν προειδοποιούσει τους κατοίκους για τους κινδύνους που υπάρχουν από τους μεγάλους κατασκευαστικούς γερανούς στην περιοχή καθώς θα μπορούσαν να πέσουν, λόγω της Ιρμα, προκαλώντας δυστυχήματα.

Αξιωματούχος της τοπικής αρχής προειδοποίησε τους κατοίκους κτιρίων που βρίσκονται κοντά σε τέτοιους γερανούς να τα εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με το BBC υπάρχουν 25 τέτοιοι γερανοί στην πόλη.

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα

Στο μάτι του κυκλώνα θα βρεθούν από την Κυριακή το Κις (το πρωί), η νοτιοδυτική Φλόριντα το απόγευμα και περιοχή Τάμπα το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Ντένις Φέλτγκεν, όπως αναφέρει το Fox News.

Η νοτιοδυτική ακτή της Φλόριντα από το ακρωτήρι Σάμπλ ως την Καπτίβα θα μπορούσαν να πληγούν από καταστροφικές πλημμύρες 3 με 4,5 μέτρων, προειδοποιεί το κέντρο τυφώνων.

Ακόμη και αν η Ιρμα «στοχεύει» πλέον προς τις δυτικές εκτές της Φλόριντα και η ανατολική ακτή παραμένει σε σοβαρό κίνδυνο από τις πλημμύρες που θα προκαλέσουν οι καταγίδες, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Δυνατοί άνεμοι, ανεμοστρόβιλοι και έντονες βροχοπτώσεις μέχρι 50 εκ. προβλέπονται για το μεγαλύτερο μέρος της Φλόριντα.

Οι εξωτερικές ζώνες του τυφώνα, έχουν ήδη φθάσει στις ακτές των ΗΠΑ. Ηδη, στη νότια Φλόριντα και στο Κις η βροχή και οι άνεμοι δυναμώνουν με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι η ταχύτητά τους φθάνει τα 130 μίλια την ώρα και να προειδοποιούν ότι πρόκειται να αυξηθούν και ότι ο τυφώνας θα ανακτήσει τη δύναμή του καθώς θα πλησιάζει την περιοχή.

Οι μετεωρολόγοι, πάντως, εξακολουθούν να διαφωνούν για το πόσο ισχυρή θα είναι η Ιρμα όταν θα πλήξει τη Φλόριντα. Ενας από αυτούς ισχυρίζεται ότι θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο καθώς θα πλησιάσει, το κέντρο τυφώνων λέει ότι θα χτυπήσει ως τυφώνας κατηγορίας 4 ενώ ο διευθυντής μετεωρολογίας ενός ιδιωτικού ινστιτούτου υποστηρίζει ότι δεν θα εκπλαγεί αν χτυπήσει ως τυφώνας κατηγορίας 3.

Εντολή για εκκένωση περιοχής στο παρά πέντε!

Με τη νέα πρόβλεψη στοPinellas County, δόθηκε σε 260.000 κατοίκους εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ  στη Τζόρτζια περιορίστηκαν οι εκκλήσεις για τους κατοίκους ορισμένων περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η πρόβλεψη για μετακίνηση προς τα δυτικά του μονοπατιού της Ιρμα, έπιασε πολλούς από τους κατοίκους του κόλπου της Φλόριντα στον... ύπνο. Μέχρι αργά το πρωί του Σαββάτου λίγες επιχειρήσεις στην Αγία Πετρούπολη και στα νησιά είχαν βάλει κόντρα πλακέ στα παράθυρά τους και πολλοί ντόπιοι παραπονούνταν για την αλλαγή της πρόβλεψης.

«Για πέντε ημέρες μας έλεγαν ότι θα περάσει από την ανατολική ακτή και 24 ώρες πριν χτυπήσει μας λένε ότι τώρα έρχεται στη δυτική» δήλωσε ένας κάτοικος στο Fox News και πρόσθεσε: «Μετεωρολόγοι, ως συνήθως. Δεν ξέρω γιατί πληρώνονται».

6,3 εκατ. άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους

Εντωματαξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης στην Ιστορίας των ΗΠΑ, καθώς 6,3 εκατ. άτομα (το 25% του πληθυσμού της Φλόριντα) έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους πριν φθάσει εκεί ο τυφώνας Ιρμα ο οποίος έχει ήδη καταστρέψει νησιά στην Καραϊβική και αυτή την ώρα χτυπά την Κούβα.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν σε περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει οι αρχές σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν λάβει από μόνοι τους μέτρα προφύλαξης.

Εκπρόσωποι των αρχών της Φλόριντα πηγαίνουν πόρτα πόρτα και ενημερώνουν τους κατοίκους ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους άμεσα.

Ηδη από νωρίς το Σάββατο, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν προς το βορρά είναι μπλοκαρισμένοι καθώς καταγράφονται ουρές χιλιομέτρων από κατοίκους που εγκαταλείπουν την περιοχή, ενώ το Μαϊάμι μοιάζει με πόλη φάντασμα.

Οι δραματικές προειδοποιήσεις: «Φύγετε τώρα»

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται στο «μονοπάτι» από όπου θα περάσει η Ιρμα και δεν έχουν ήδη φύγει, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό και προειδοποίησε όσους δεν το πράξουν ότι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν την επικίνδυνη καταιγίδα με δική τους ευθύνη. «Εάν βρίσκεται σε περιοχές που πρέπει να εκκενωθούν κάντε το τώρα, όχι το βράδυ ή σε μια ώρα. Κάντε το τώρα» προειδοποίησε ο Σκοτ το βράδυ της Παρασκευής, ενώ σε ακόμη πιο δραματικό τόνο είπε: «Θυμηθείτε μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τα σπίτια σας, δεν μπορούμε να κάνουμε όμως το ίδιο και με τις ανθρώπινες ζωές».

Ο Ρικ Σκοτ εξήγησε ακόμη ότι η μεγαλύτερη ανησυχία σε σχέση με τον φονικό τυφώνα είναι οι καταιγίδες που θα πλήξουν την περιοχή και θα συνοδεύονται με ισχυρούς ανέμους.

Σε νεότερη προειδοποίησή του σήμερα, ο Ρικ Σκοτ επανέλαβε σήμερα την προειδοποίηση για τους κατοίκους που βρίσκονται στη ζώνη εκκένωσης: Αυτός είναι ένας καταστροφικός τυφώνας. Ο τυφώνας είναι μεγαλύτερος από την πολιτεία μας. Αν βρίσκεται σε περιοχή που πρέπει να εκκενωθεί ελπίζω να φύγετε αυτό το λεπτό.

Με τι μανία θα χτυπήσει τις ΗΠΑ

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας χθες, στη συνέχεια αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 5, αλλά σήμερα το πρωί υποβαθμίστηκε και πάλι στην κατηγορία 4. Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προειδοποιούσαν ωστόσο, παρά την υποβάθμιση,  ότι η Ιρμα εξακολουθεί να είναι αρκετά επικίνδυνη και ότι οι άνεμοι θα χτυπήσουν με 155 μίλια την ώρα. Αυτό είναι αρκετό όπως λένε για να «ξεριζώσει» στήλες κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, δέντρα και στέγες σπιτιών. Εκτιμάται μάλιστα ότι 9 εκατ. κάτοικοι μπορεί να μείνουν χωρίς ρεύμα επί εβδομάδες.

Ακόμη και το γεγονός ότι πριν λίγες ώρες αποδυναμώθηκε και άλλο η Ιρμα, στην κατηγορία 3, καθώς περνά πάνω από την Κούβα, δεν πρέπει να φέρει εφησυχασμό, καθώς αναμένεται να ενισχυθεί εκ νέου καθώς καθώς θα προσεγγίζει τη Φλόριντα, ανέφερε το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλώνων (NHC).

«Προφανώς ο τυφώνας Ιρμα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή που θα μπορούσε να καταστρέψει τις ΗΠΑ» ανέφερε ο Μπροκ Λονγκ διευθυντή της FEMA, του υπουργείου για τις έκτακτες καταστάσεις, σε συνέντευξή του χθες το πρωί. «Θα περάσουμε μερικές δύσκολες μέρες», προσέθεσε. Ο Μπροκ Λονγκ ανέφερα εκόμη ότι τμήματα της Φλόριντα θα μείνουν χωρίς ρεύμα για μέρες. «Ολες οι οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση», προσέθεσε.

Σε κίνδυνο 8,5 εκατ. κατοικίες

Βάσει μελέτης της εταιρείας CoreLogic, υπολογίζεται πως «8.456.455 κατοικίες και καταστήματα αντιμετωπίζουν "εξαιρετικό", "πολύ υψηλό" ή "υψηλό" κίνδυνο από τους ανέμους του τυφώνα Ιρμα». Την ίδια ώρα, υπολογίζεται πως επιπλέον 3.494.735 κτήρια αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ζημιές από τον τυφώνα. Η μελέτη μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Fox News, δεν εξετάζει ενδεχόμενες ζημιές από πλημμύρες, παρά μόνο από τους ανέμους.

Η Φλόριντα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ με περίπου 21 εκατ. κατοίκους. Εκεί βρίσκονται τα στούντιο της Universal, το πάρκο της Disney, το SeaWorld και η  Legoland τα οποία όλα έχουν κλείσει ενόψει του περάσματος της «Ιρμα».

Μετά τη Φλόριντα, αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Τζόρτζια, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αλλά και η Βιρτζίνια, η οποία έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προληπτικά, μπορεί να αντιμετωπίσει πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και ορμητική βροχή.

Ο τυφώνας Ιρμα άφησε πίσω του 24 νεκρούς στην Καραϊβική και χιλιάδες άστεγους, ενώ κατέστρεψε εντελώς και κάποια μικρά νησιά.

Οι ΗΠΑ, μάλιστα,  μετρούν ήδη τον πρώτο τους νεκρό από την Ιρμα, καθώς ένας άνδρας στη Φλόριντα, καθώς προσπαθούσε την Πέμπτη να βάλει τα ειδικά προστατευτικά στα παράθυρα του σπιτιούτ ου έπεσε από τη σκάλα και σκοτώθηκε.

Σε κατάσταση συναγερμού περιοχές της Κούβας

«Αποφασίσαμε να κηρύξουμε την κατάσταση συναγερμού στις επαρχίες Μαγιαμπέκ, Αβάνα και Αρτεμίσα» έκανε γνωστό η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σε ένα δελτίο τύπου που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Η κατάσταση συναγερμού είναι η υψηλότερη στην κλίμακα της κινητοποίησης των κουβανικών αρχών ενώπιον φυσικών καταστροφών.

Το κέντρο της χώρας έχει ανεπανόρθωτα πληγεί από τον τυφώνα, τον πρώτο τέτοιας μεγάλης ισχύος από το 1932. «Πλήττει σοβαρά τις επαρχίες του Camaguey και Ciego de Avila» στο κέντρο της χώρας, ανακοίνωσε ένας κουβανός μετεωρολόγος. «Αλλά εξαιτίας του μεγέθους του, οι συνέπειες του Ιρμα γίνονται αισθητές από την επαρχία Las Tunas (ανατολικά) ως την Villa Clara (κέντρο-δυτικά) που απέχουν 400 χλμ μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Η Ίρμα είναι ο πρώτος κυκλώνας τέτοιας σφοδρότητας, το μάτι του οποίου αγγίζει απευθείας από το έδαφος της Κούβας από το 1932.

Κύματα έως 8 μέτρα θα μπορούσαν να πλήξουν την Κούβα

Η πρωτεύουσα της Κούβας, όπου διαμένουν 2 εκατομμύρια κάτοικοι, βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού και κινδυνεύει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

«Εδώ στην πρωτεύουσα θα έχουμε ισχυρούς ανέμους… και πλημμύρες στις παράκτιες ζώνες, όλη την ημέρα του Σαββάτου και επίσης για κάποιες ώρες την Κυριακή» δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ο μετεωρολόγος Χοσέ Ρουμπιέρα.

«Κύματα ύψους πέντε έως επτά μέτρων αναμένεται να σχηματισθούν, θα μπορούσαν να ανέλθουν στα οκτώ μέτρα, μαζί με σφοδρές πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές της πρωτεύουσας». Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο ήδη σε τμήματα του Μαλεκόν, της μεγάλης παραλιακής λεωφόρου της Αβάνας, έχουν σημειωθεί πλημμύρες.

Από χθες το βράδυ, την πόλη πλήττουν ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις.

Σοβαρές ζημιές στο νησί

Ως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα στην Κούβα. Η πρόεδρος της κυβέρνησης του Camaguey, Isabel Gonzalez Cardenas, επιβεβαίωσε «σοβαρές ζημιές» στα βόρεια και στο κέντρο της επαρχίας. Προς το παρόν, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα.

Μια κάτοικος αφηγήθηκε σήμερα το πρωί το τοπίο καταστροφής που άφησε πίσω της: δέντρα ξεριζωμένα και στύλοι ηλεκτροδότησης ξηλωμένοι, στέγες κατεστραμμένες.

«Παντού εδώ όλα είναι τρομακτικά» είπε η 42χρονη νοσοκόμος Γκιζέλα Φερνάντες, που ζει στην Τσαπάρα, ένα χωριό της επαρχίας Λας Τούνας.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις περιοχές στο πέρασμα του τυφώνα, στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ περίπου 50.000 τουρίστες έφυγαν, με τα θέρετρα στην βόρεια Κούβα να είναι άδεια αυτή την ώρα, σύμφωνα πάλι με το Reuters.

Το Σάββατο, οι επικοινωνίες είχαν διακοπεί και η ηλεκτροδότηση ήταν προβληματική. Σε όλη τη χώρα στρατιωτικοί βρίσκονταν στους δρόμους για να φυλάσσουν τα σπίτια που είχαν εκκενωθεί, ώστε να προληφθούν οι ληστείες.

Νωρίτερα Κουβανοί είχαν προσπαθήσει να ασφαλίσουν τα σπίτια τους ή να μετακινηθούν από τα παράλια σε πιο ορεινές περιοχές. «Χτυπούν την περιοχή πραγματικά ισχυροί άνεμοι, το ρεύμα έχει κοπεί» ανέφερε η Αναΐντα Γκονζάλεζ από την επαρχία  Camaguey μιλώντας στο Reuters.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια