default-image

Στο μικροσκόπιο τα περιβαλλοντικά εγκλήματα

Κρήτη
Στο μικροσκόπιο τα περιβαλλοντικά εγκλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στο τραπέζι της συζήτησης στο εθνικό συνέδριο στο ΜΦΙΚ με θέμα «Περιβαλλοντική Ευθύνη, Πρόληψη και Αποκατάσταση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες για την Προστασία της Βιοποικιλότητας στην Ελλάδα».

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί, καθώς το 30% των περιβαλλοντικών εγκλημάτων που τελούνται, τελούνται εντός περιοχών natura, όπως εξηγεί ο νομικός Γιώργος Σμπώκος.

Τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια αφορούν κυρίως σε παράνομη υλοτομία και αυθαίρετη δόμηση, ενώ το βασικό ζητούμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο θα προστατευτεί η βιοποικιλότητα στην Ελλάδα.

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αποκατάσταση ζημιών της βιοποικιλότητας σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη». Το έργο χρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE "Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πληροφόρηση" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής/EASME.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News