default-image

Μεγάλο "διπλό" της Λαμίας (1-3) στην Τρίπολη!

Ποδόσφαιρο
Μεγάλο "διπλό" της Λαμίας (1-3) στην Τρίπολη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτη νίκη στην πρώτη κατηγορία για τη Λαμία που επικράτησε 3-1 του Αστέρα στην Τρίπολη!

Έτσι η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στο πρωτάθλημα...

 Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους Αρκάδες και παράλληλα ήταν πολύ ουσιαστική. Σε πέντε επιθέσεις, έβαλε τρία γκολ και είχε ένα δοκάρι (45' Βασιλαντωνόπουλος). Ένα δοκάρι είχε και η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, με τον Καλτσά στο 12'.

Το σκορ άνοιξε ο Όμο μόλις στο 6', με προβολή ύστερα από μπαλιά του Πίτι, που στο 25' έκανε το 2-0. Ο Βάντερσον με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 80' ζωγράφισε το 3-0. Το γκολ της τιμής ο Πασαλίδης στο 89' για τους Αρκάδες.

Το ματς:

Ούτε να έπαιζε στο γήπεδό της. Οι παίκτες της Λαμίας μπήκαν με… μάτι που γυάλιζε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και δείχνοντας να μην έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων, έβαλαν από νωρίς γερές βάσεις για μια ιστορική νίκη. Αντιθέτως, ο (κακός) Αστέρας δεν παρουσιάστηκε έτοιμος για την αναμέτρηση και πιάστηκε στον ύπνο από τους Φθιωτούς, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο έκτο λεπτό. Ύστερα από εκτέλεση του Πίτι, ο Όμο έκανε με προβολή το 1-0, εκμεταλλευόμενος και την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Αστέρας προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και λίγο έλειψε να απαντήσει σχεδόν άμεσα, καθώς ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα μέτρα τους και έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές τους, βραχυκύκλωσαν τον Αστέρα που δεν μπορούσε να αναπτυχθεί εύκολα και προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνος με αρκετά ανορθόδοξο τρόπο. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι περισσότερες φορές που τον ένιωσε η άμυνα της Λαμίας ήταν από γεμίσματα που κατέληξαν στο κεφάλι του Ιγκλέσιας.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα στο 25', όταν ο Πίτι, που έφτιαξε το πρώτο τέρμα, τρύπησε την αντίπαλη άμυνα και μπορεί να κατάφερε σε πρώτη φάση να νικήσει τον Αθανασιάδη, αλλά πήρε το… ριμπάουντ και ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του. Ύστερα από εκείνο το σημείο, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ οχυρώθηκε στην άμυνά της και ουσιαστικά ανησύχησε μόνο τον Ιγκλέσιας, όπως προαναφέραμε, με κορυφαία στιγμή να είναι αυτή στο 32' που ο Αργεντινός νίκησε κατά κράτος τον Όμο στον αέρα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Και αφού πέρασαν αυτές οι στιγμές δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα, λίγο έλειψε η Λαμία να κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο μέρος και να κάνει τρία στα τρία σουτ. Ο Πίτι βρήκε τον Βασιλαντωνόπουλο που έπιασε μονοκόμματο σουτ αφού άλλαξε πορεία ύστερα από παρέμβαση αντιπάλου, κατέληξε στο δοκάρι η μπάλα.

Ο Αστέρας μπήκε πολύ καλύτερα (σε σχέση με το πρώτο μέρος) στο β' ημίχρονο και προσπάθησε να επιβάλει τον δικό του ρυθμό και να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφερε να γίνει απειλητικός και να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα. Η Λαμία μπήκε με στόχο να κρατήσει το «μηδέν» και υποχώρησε αρκετά μέτρα στο «Θ. Κολοκοτρώνης», δείχνοντας ότι την ενδιαφέρει ελάχιστα, πλέον, το δημιουργικό κομμάτι.

Οι Αρκάδες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι Φθιωτοί είχαν πολύ παθητικό ρόλο και έτσι κράτησαν πολύ την μπάλα στα πόδια τους, αλλά αυτό το γεγονός δεν τους έδωσε σημαντική υπεροχή για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ανατροπή. Γενικότερα, ήταν ελαφρώς καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να ανέβουν το… βουνό που είχαν μπροστά τους. Ειδικά από τα μέσα του ημιχρόνου και συγκεκριμένα μετά τη χαμένη ευκαιρία που είχε ο Μανιάς, που βρέθηκε φάτσα με τον Παπαδόπουλο, η Λαμία κράτησε σχετικά εύκολα το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Βάντερσον στο 80' για τη Λαμία, εκτελώντας εξαιρετικά φάουλ που είχε κερδίσει ο ίδιος λίγο πριν. Ο Αστέρας πέτυχε το γκολ της τιμής στο 89' με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Καλτσά από τα δεξιά.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής), Αντώνιος Πυλαρινός (Ζακύνθου)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Ιγκόρ (36' Γκοντό), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μαντιντά (64' Δουβίκας), Ισνάλντο (46' Μάσα), Καλτσάς, Μανιάς

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα (73' Κουτρουμάνος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Βάντερσον, Κουκόλης, Ακόστα, Πίτι (67' Αναστασόπουλος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News