default-image

Πράξη τιμιότητας οδηγού ταξί: Επέστρεψε τσάντα γεμάτη λίρες

Κρήτη
Πράξη τιμιότητας οδηγού ταξί: Επέστρεψε τσάντα γεμάτη λίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πραγματική απόδειξη ανθρωπιάς, σε ημέρες δύσκολες για πολλούς συνανθρώπους μας, αποτέλεσε η αξιέπαινη πράξη ενός οδηγού ταξί, ο οποίος - χωρίς να σκεφτεί ούτε στιγμή να κάνει το αντίθετο - βρήκε μία τσάντα γεμάτη λίρες και την παρέδωσε στην Αστυνομία.

Όλα συνέβησαν, περίπου στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μια οικογένεια Βρετανών τουριστών επιβιβάστηκε στο ταξί του κ. Θεόδωρου Τσιχριτζή, από την παραλιακή λεωφόρου του Ηρακλείου, με προορισμό το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν.

Η οικογένεια, η οποία απολάμβανε τις διακοπές της στο Ηράκλειο, παρά την ατυχία της στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερή, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες ξέχασαν το τσαντάκι τους στο ταξί ενός ανθρώπου, που αποτελεί φωτεινό παράδειγμα τιμιότητας.

Οι 960 λίρες Αγγλίας, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των - περίπου - 1.050 ευρώ, αλλά και τα 40 ευρώ που βρίσκονταν μέσα στο τσαντάκι, δε δελέασαν τον κ. Τσιχριτζή, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη κατευθύνθηκε στην Αστυνομία, όπου και παρέδωσε την τσάντα με τα χρήματα.

Εκεί, συνάντησε και την οικογένεια των Βρετανών, οι οποίοι παρέλαβαν απευθείας το τσαντάκι με τα χρήματά τους, τα οποία μάλιστα αποτελούσαν τα χρήματα με τα οποία ήρθαν για τις διακοπές τους στο νησί.

Και μπορεί ο ίδιος να μη ζήτησε τίποτα, όμως η οικογένεια, χαρούμενη που βρήκε τα χρήματά της, τον αντάμειψε με το ποσό των 100 λιρών, ενώ, του ζήτησαν και να τους επιστρέψει στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν με το ταξί του.

«Μεγαλώνω παιδί και πρέπει να δίνω το σωστό παράδειγμα»

Ενώ το ποσό ήταν διόλου ευκαταφρόνητο και ενώ ο οδηγός του ταξί είναι οικογενειάρχης, με ένα 4χρονο παιδάκι, δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει τα χρήματα, καθώς, όπως τόνισε στο neakriti.gr: «Μεγαλώνω παιδί και πρέπει να δίνω το σωστό παράδειγμα».

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εργάζεται στον τομέα του τουρισμού και οφείλει να κάνει αυτό που πρέπει, αυτή είναι ανταμοιβή για εκείνον.

Μάλιστα, ο κ. Τσιχριτζής παρέλαβε και άλλους επιβάτες, μέχρι να αντιληφθεί ότι το τσαντάκι βρίσκεται στο όχημά του, οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς όπως ο ίδιος ανέφερε: «ήταν ένα απλό τσαντάκι με φερμουάρ, δεν μπορούσε εύκολα να καταλάβει κανείς ότι θα είχε τόσα χρήματα μέσα».

Η αξιέπαινη πράξη του κ. Τσιχριτζή αποδεικνύει πως στην Ελλάδα της οικονομικής και, πάνω από όλα, κοινωνικής κρίσης, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News