default-image

Με μπαλώματα & εργασίες στο… ποδάρι ανοίγουν τα σχολεία -vid

Κρήτη
Με μπαλώματα & εργασίες στο… ποδάρι ανοίγουν τα σχολεία -vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει, τα σχολεία του Ηρακλείου όμως παραμένουν σε τραγική κατάσταση εγκυμονώντας κινδύνους για παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό. Όλα τα αναγκαία έργα συντήρησης των σχολείων… έπεσαν στο κενό.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες σε σχολικό συγκρότημα στα Καμίνια, όπου το έργο για την επισκευή όψεων δεν υλοποιήθηκε εξαιτίας διαφόρων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Ο σχετικός διαγωνισμός για την επισκευή όψεων του επίμαχου σχολικού συγκροτήματος καθώς και δύο άλλων σχολείων, αναμένεται να τρέξει εκτός απροόπτου στα μέσα Οκτωβρίου, απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

«24 σχολεία έτυχαν παρέμβασης το τελευταίο χρονικό διάστημα από τη δημοτική αρχή Ηρακλείου» δηλώνει ο Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος αναφέρεται σε μεγάλη εργολαβία η οποία θα τρέξει, όπως είπε, άμεσα.

Δείτε το βίντεο:

Καθυστερήσεις όμως και …μπαλώματα, όπως διαπιστώνουν οι αρμόδιοι, που αντικρίζουν τις τελευταίες μέρες συνεργεία της ΔΕΠΑΝΑΛ να προχωρούν σε εργασίες που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου ατυχήματος.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σχολείο θα κλειστεί με σιδερόπορτα ένας μεγάλος χώρος για την ασφάλεια των μαθητών.

Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν προς τους αρμόδιους αλλά και την κραυγή αγανάκτησης γονέων από διάφορα σχολεία της πόλης, οι αναγκαίες εργασίες δεν προχώρησαν, την Καλοκαιρινή περίοδο, με συνέπεια εκατοντάδες μαθητές στο Ηράκλειο να καλούνται να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες υποδομές.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News