default-image

Ο πιο νέος προπονητής της Ευρωλίγκα στα "Δύο Αοράκια"!

Μπάσκετ
Ο πιο νέος προπονητής της Ευρωλίγκα στα "Δύο Αοράκια"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα πρόσωπα που αναμένεται να έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο "2o Το International Basketball Tournament Crete/Heraklion", που θα γίνει στα «Δύο Αοράκια» από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου, είναι ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς.

Πρόκειται για τον νεότερο σε ηλικία προπονητή της Ευρωλίγκα, αφού είναι μόλις 31 ετών και εύλογα χαρακτηρίζεται ως «rookie» στην ερχόμενη διοργάνωση!

Στο επιτελείο του μάλιστα ως ασίσταντ, έχει τον πολύ γνωστό παλιό διεθνή Σέρβο και γνώριμο μας από το Ρέθυμνο Μιλένκο Τόπιτς, όπου έκλεισε την καριέρα του, τη σεζόν 2007-08.

Τα σχόλια που συνοδεύουν τον Τόπιτς: «Δεν έγινε ποτέ το μεγάλο όνομα αλλά πάντοτε αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι στην Εθνική των "πλάβι". Μπορεί να ήταν αργός και χωρίς σπουδαία σωματοδομή αλλά ο έξυπνος τρόπος παιχνιδιού, η βαθιά γνώση των βασικών και το αξιολογότατο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση τον έκαναν πολυτιμότατο φόργουορντ».

Αναφορικά με τον Ντούσαν Αλιμπίγιεβιτς, είναι ένας από πολλά υποσχόμενους νεαρούς προπονητές του σερβικού μπάσκετ, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Σερβίας, αντικαθιστώντας τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Αλιμπίγιεβιτς μόλις τον περασμένο Απρίλιο ανέλαβε τις τύχες της Ζελέζνικ (FMP) που είναι θυγατρική του Ερυθρού Αστέρα. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ως παίκτης της Βοϊβοντίνα εκτέλεσε χρέη προπονητή στην ίδια ομάδα και μεταπήδησε στη Νόβι Σαντ. Έχει υπάρξει πάντως ασίσταντ κόουτς στις εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων της Σερβίας το 2014, κατακτώντας μάλιστα και ένα μετάλλιο (χάλκινο) με τη δεύτερη. Η επιλογή του έγινε στα πλαίσια της ανανέωσης των πρωταθλητών Σερβίας και Αδριατικής Λίγκας ως… εσωτερική προαγωγή.

Θα έχει στο ρόστερ του τον πρώην «πράσινο» Τζέϊμς Φελντέϊν τον Γάλλο power-forward, Ματίας Λεσόρ (επελέγη φέτος στο ντραφτ νο50 από τους Σίξερς), τον πρώην Ολυμπιακού και Λαυρίου, Μάρκο Κέσελι ,τον Αμερικανοθρεμμένο (παίζει πρώτη φορά στην Ευρώπη) και με καναδικές ρίζες, Σέρβο σέντερ, Στέφαν Γιάνκοβιτς τον Σέρβο γκαρντ, Νίκολα Ραντίσεβιτς (έπαιξε μία 4ετία στη Σεβίλλη, πέρυσι στη Λιέτουβος) και τον απόφοιτο του κολεγίου Southern California και με εμπειρία στην D-League, Νίκολα Γιοβάνοβιτς.

Όχι όμως τον αρχηγό και φυσικό ηγέτη της ομάδας, Μάρκο Σιμόνοβιτς (πήγε στην Ζενίτ), τον  Όγκνιεν Κούζμιτς (Ρεάλ), τον Στέφαν Γιόβιτς (Μπάγερν) τον Λούκα Μίτροβιτς (Μπάμπεργκ), τον Μάρκο Γκούντουριτς (Φενέρ) και τους τρεις Αμερικανούς, Τζένκινς (Χιμκι), Τόμπσον και Ουόλτερς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News