default-image

Selfies και φιλιά από Μπριζίτ & Μακρόν στην Αθήνα (pics/vid)

Selfies και φιλιά από Μπριζίτ & Μακρόν στην Αθήνα (pics/vid)

Με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα το δημοφιλές ζευγάρι της Ευρώπης, Εμμανουέλ Μακρόν και Μπριζίτ Τρονιέ.

Selfies με τους περαστικούς

Παραβιάζοντας -με την καλή έννοια - το πρωτόκολλο, αλλά και το επίσημο πρόγραμμα, το ζεύγος Μακρόν φεύγοντας από το Γαλλικό Ινστιτούτο της οδού Σίνα, αντί να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο, προτίμησε να κατέβει για μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΒΟΛΤΑ ΜΠΡΙΖΙΤ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΠΙΣΝ

Ξεκίνησαν από το Σύνταγμα όπου όταν έγιναν αντιληπτοί από τους Αθηναίους έγινε χαμός.

Χειραψίες, selfie, φωτογραφίες και πονοκέφαλος για τους άνδρες ασφαλείας του Προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας.

Αντίθετα ο Εμμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του δεν έδειξαν να ανησυχούν καθόλου, σταματούσαν κάθε τόσο, μιλούσαν με τους Αθηναίους, τραβούσαν selfie και έδειχναν να το διασκεδάζουν πολύ.

Η Ερμού τους έφερε… καθυστέρηση

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα το Προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας θα αναχωρούσαν στις 16:00 από την Αθήνα αλλά λίγο πριν τις 17:00 βρίσκονταν ακόμη στην Ερμού και έκαναν βόλτες.

Μάλιστα, η Μπριζίτ Μακρόν σταμάτησε μπροστά από βιτρίνα γνωστού καταστήματος στην Ερμού.

Η βόλτα ολοκληρώθηκε στις 16:45, με το ζεύγος Μακρόν να στρίβει από την Ερμού στη Μητροπόλεως όπου εμπρός από τον Μητροπολιτικό Ναό τους περίμενε η αυτοκινητοπομπή για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο.

Έφυγαν με διαφορετικά αεροπλάνα

Το Προεδρικό ζεύγος αναχώρησε στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής με 1 ώρα και 30 λεπτά καθυστέρηση σε σχέση με το επίσημο πρόγραμμα.

Στο αεροδρόμιο τους αποχαιρέτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο Εμμανουέλ Μακρόν αναχώρησε πρώτος και ακολούθησε σε 5 λεπτά περίπου με άλλο αεροσκάφος η Μπριζίτ Μακρόν, παρά το γεγονός ότι είχαν έρθει με το ίδιο αεροσκάφος.

Επισήμως δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι Μακρόν επέλεξαν να επιστρέψουν με διαφορετικά αεροσκάφη, εικάζεται ότι είναι λόγοι ασφαλείας, ή ότι ο Πρόεδρος θα ήθελε ίσως στη διαδρομή για το Παρίσι να κάνει μια πρώτη αποτίμηση της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΣΤΗ ΜΠΡΙΖΙΤ

Είναι προφανές ότι οι Μακρόν διασκεδάζουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία δεν βλέπουν σαν μια καθαρά εθιμοτυπική υποχρέωση.

Αλώστε, η Μπριζίτ Μακρόν, σήμερα το πρωί, όταν την ξεναγούσαν στην Αρχαία Αγορά, δήλωσε κατενθουσιασμένη με την Ελλάδα και είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως δεν θέλει να φύγει και θα μείνει εδώ.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News