Ειδήσεις

Ιεράπετρα: Ξεκινά η εκστρατεία στείρωσης των αδέσποτων ζώων

Και στην Ιεράπετρα ο πληθυσμός των αδέσποτων σκυλιών έχει αυξηθεί επικίνδυνα, με αποτέλεσμα πολλοί ζωόφιλοι ξένοι επισκέπτες να περισυλλέγουν από τους δρόμους  κουτάβια και να τα παραδίδουν στη ρεσεψιόν των ξενοδοχείων τους.

Ο Δήμος Ιεράπετρας, ανέλαβε την πρωτοβουλία της οργάνωσης εθελοντικής στείρωσης όλων των αδέσποτων ζώων με στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αύξησης του αριθμού.

Στόχος του Δήμου είναι να αλλάξει η εικόνα της πόλης, το κέντρο της οποίας έχει  συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκυλιών, με τους ξένους επισκέπτες να κάνουν καθημερινά παράπονα για την εικόνα αυτή στα τουριστικά τους γραφεία.

«Μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την δημιουργία, στο δήμο μας, ενός ειδικού χώρου για στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε οίκημα που υπάρχει και θα ανακαινιστεί στο δημοτικό ακίνητο των παλαιών σφαγείων, βόρεια της πόλης,  ξένοι εθελοντές κτηνίατροι, στην πλειονότητα τους Γερμανοί αλλά και Έλληνες, ήρθαν προχθές στο δημαρχείο και είχαμε την πρώτη συνεργασία σχεδιάζοντας το πλάνο της προετοιμασίας του χώρου, για να ξεκινήσουμε σε περίπου δυο μήνες από τώρα τις εθελοντικές στειρώσεις των αδέσποτων σκυλιών της περιοχής μας.

Ο πρόεδρος τα μέλη και οι συνεργάτες γνωστής φιλοζωικής οργάνωσης βρέθηκαν στην Ιεράπετρα και είχαμε μαζί τους την πρώτη συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας, καθώς εθελοντές κτηνίατροι, θα έρχονται στο χώρο που δημιουργούμε κάθε μήνα μια φορά για να κάνουν τις στειρώσεις των αδέσποτων σκυλιών.

Παράλληλα προμηθευτήκαμε και θα μοιράσουμε συσκευασίες με τροφές σε όλους εκείνους τους ζωόφιλους εθελοντές που εδώ και χρόνια φροντίζουν αδέσποτα ζώα συντροφιάς», κατέληξε ο αντιδήμαρχος σε θέματα αγροτικά, τουρισμού και αδέσποτων ζώων κ. Αργύρης Πανταζής.

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια