Ειδήσεις

Δημόσια παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου για Λεμπιδάκη

Πέντε μήνες μετά την απαγωγή του επιχειρηματία Μ. Λεμπιδάκη, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, μιλά για την υπόθεση.

Η υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έχει απασχολήσει πολύ τους τελευταίους μήνες όχι μόνο την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα. Για πρώτη φορά, μετά από 5 μήνες, ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ, Βασίλης Λαμπρινός, παρεμβαίνει και μιλάει ανοιχτά για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπρινός κάνει λόγο για ένα «τέλειο έγκλημα» που δεν υπάρχει!

Τι λέει ο δήμαρχος Ηρακλείου:

«Πέντε και πλέον μήνες μετά την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οικογένειά του εξακολουθεί να βασανίζεται από την αγωνία για το μέλλον του ανθρώπου της. Μια αγωνία αβάσταχτη, την οποία μπορούμε να συμμεριστούμε αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε να την απαλύνουμε. Το καθημερινό τους δράμα είναι μια μοναχική βάσανος. Αν η δική μας συμπαράσταση τους βοηθάει σε οτιδήποτε, τους την προσφέρουμε αμέριστη.

Όλοι στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γνωρίζουμε τι άνθρωπος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Όλοι στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γνωρίζουμε την πολύπλευρη προσφορά της οικογένειάς του στον τόπο. Για αυτό και κάθε επιπλέον μέρα που κρατείται, οι απαγωγείς βάζουν απέναντί τους ολόκληρο το Νησί. Και όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, το να προκαλείς τον δίκαιο θυμό των Κρητικών, δεν ήταν ποτέ μια σοφή επιλογή. Η σοφή επιλογή για τους απαγωγείς είναι να συνειδητοποιήσουν τον παραλογισμό των απαιτήσεών τους και να προχωρήσουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη απελευθέρωση του απαχθέντα. Ας πράξουν το σωστό, έστω και τώρα.

Αλλά για όσο ακόμα αυτή η υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη καλώ όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, της Κρήτης, της υπόλοιπης Ελλάδας να μοιραστούν με τις αρμόδιες αρχές και την παραμικρή πληροφορία που θα υποπέσει στην αντίληψή τους. Ακόμη κι αν την θεωρούν ασήμαντη. Τα φαινομενικά ασήμαντα είναι συχνά τα πιο σημαντικά.

Τέλειο έγκλημα, άλλωστε, δεν υπάρχει. Υπάρχουν άνθρωποι που για τους δικούς τους λόγους επιχειρούν παράνομες πράξεις. Και οι άνθρωποι πάντα κάνουν λάθη και αφήνουν ίχνη. Ίσως, λοιπόν, μια εκ πρώτης όψεως άσχετη παρατήρηση οδηγήσει την Αστυνομία στον σωστό συσχετισμό που με τη σειρά του θα βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αργά ή γρήγορα θα συμβεί. Ως Δήμαρχος Ηρακλείου σας καλώ όλους να βοηθήσουμε για να συμβεί γρήγορα.

Με την ελπίδα ότι οι ίδιοι οι απαγωγείς θα αποφασίσουν ακόμη πιο γρήγορα, να πράξουν το σωστό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια