default-image

Στο «μικροσκόπιο» οι διατροφικές συνήθειες στην Κρήτη

Κρήτη
Στο «μικροσκόπιο» οι διατροφικές συνήθειες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα άκρως ενδιαφέρον Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και πρακτικές στην Κρήτη διαχρονικά», που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Σεπτέμβρη, στο Κέντρο Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους Μεσαράς.

Περισσότεροι από 35 σύνεδροι, καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο Συμπόσιο που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε έναν από τους επιστημονικούς  τομείς που δραστηριοποιούνται γύρω από το θέμα της διατροφής και της επιβίωσης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Συμποσίου

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο δελτίο πολιτισμού του Ράδιο984, η Επίτιμη έφορος αρχαιοτήτων και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μεσαράς, Δέσποινα Χατζή Βαλλιάνου, η πρώτη μέρα του συνεδρίου είναι βασισμένη στο παρελθόν. Οι επιστήμονες θα μας ταξιδέψουν από τους προϊστορικούς χρόνους ως λίγο πριν το σήμερα. Τα σύγχρονά μας δεδομένα θα αποτελέσουν αντικείμενο της δεύτερης ημέρας του συμποσίου. Και βέβαια θα δούμε και τη διασύνδεση της διατροφής με κάποιες από τις ασθένειες που βασανίζουν τη Κρήτη

Το Συνέδριο αυτό οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαράς, το Ίδρυμα «Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας», το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας και το Δήμο Φαιστού χωρίς την υποστήριξη κάποιου δημόσιου φορέα παρά τις αρχικές προφορικές υποσχέσεις, όπως η ίδια η κ. Βαλλιάνου ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρο το δελτίο πολιτισμού για το Συμπόσιο με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και πρακτικές στην Κρήτη διαχρονικά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News