default-image

Μίνι καύσωνας στην Κρήτη, πόσο θα διαρκέσει

Κρήτη
Μίνι καύσωνας στην Κρήτη, πόσο θα διαρκέσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι καύσωνα προβλέπουν για το επόμενο τετραήμερο οι μετεωρολόγοι στην Κρήτη με τη θερμοκρασία να αρχίζει από αύριο να ανεβαίνει για να φτάσει μέχρι την Τρίτη σε κάποιες περιοχές στους 36 - 37 βαθμούς Κελσίου.

Τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας σε συνδυασμό με τις συνθήκες άπνοιας αναμένεται να δημιουργήσουν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ιούλιο και μάλιστα ιδιαίτερα θερμό θα θυμίζουν το ερχόμενο τετραήμερο οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη. Από το Σάββατο ο υδράργυρος θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει και μέχρι την Τρίτη σε πολλές περιοχές του νησιού θα διαμορφώσει συνθήκες καύσωνα.

Οι εξασθενημένοι άνεμοι και σε πολλές περιπτώσεις η άπνοια, θα ευνοήσουν την περεταίρω άνοδο της θερμοκρασίας στο νησί οδηγώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες στις παραλίες για να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς.

Το Σάββατο προβλέπεται να κυλήσει με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από την Κυριακή ο υδράργυρος θα αρχίσει να σκαρφαλώνει σε υψηλότερα επίπεδα.

Στο Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο η θερμοκρασία την Κυριακή θα φτάσει στους 34 βαθμούς και τη Δευτέρα στους 36 ενώ στα Χανιά θα διατηρηθεί σε υποφερτά επίπεδα.

Οι υψηλότερες τιμές προβλέπεται να καταγραφούν την Τρίτη. Η Ιεράπετρα θα ψηθεί στους 37 βαθμούς Κελσίου ενώ από 34 έως 35 βαθμούς Κελσίου θα καταγράψουν τα θερμόμετρα σε Τυμπάκι, Μοίρες και Παλαιόχωρα.

Από την Τετάρτη η ενίσχυση του δυτικού ρεύματος θα απομακρύνει το θερμό ρεύμα και η θερμοκρασία θα επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα. Σύμφωνα πάντως με τις μετεωρολογικές ενδείξεις, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα θυμίζουν καλοκαίρι.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News