default-image

Στο 1,50 ευρώ το κιλό το δυάρι η σταφίδα

Κρήτη
Στο 1,50 ευρώ το κιλό το δυάρι η σταφίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά είναι και φέτος οι τιμές παραγωγού με τις οποίες ξεκινάει να αγοράζει τη σταφίδα η ΚΣΟΣ ΑΕΣ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε χθες η διοίκησή της, αφού εκτίμησε, όπως αναφέρει, «όλες τις παραμέτρους της αγοράς και τις τιμές του διεθνούς ανταγωνισμού».

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΣΟΣ, η συγκέντρωση του προϊόντος ξεκινάει με τις τιμές 1,70 ευρώ το κιλό στον τύπο Νούμερο 1, 1,50 ευρώ το κιλό στον τύπο Νούμερο 2, 1,20 ευρώ το κιλό στον τύπο Νούμερο 4 και 0,90 ευρώ το κιλό στον τύπο Νούμερο 5.

Όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση, «η συγκέντρωση του προϊόντος θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου στην οδό Η' και Β' γωνία.

Η αποθήκη θα παραμείνει ανοιχτή καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8:30 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι. Η πληρωμή των παραγωγών θα γίνει σε ένα μήνα από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος και την έκδοση του τιμολογίου αγοράς».

Να υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών σε ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για το θέμα της σταφίδας, σε ό,τι αφορά τα δεδομένα που διαμορφώνονται φέτος σε τοπικό και σε παγκόσμιο επίπεδο, είχαμε καταγράψει στοιχεία του γνωστού μεταποιητή Γιάννη Περδικογιάννη.

Και ο ίδιος, όπως μας είπε, σκοπεύει να ξεκινήσει την παραλαβή του προϊόντος στην τιμή του 1,50 ευρώ το κιλό για τη σταφίδα Νούμερο 2, που αποτελεί και τη βάση του υπολογισμού του προϊόντος.

Στο μεταξύ, ούτε χίλιους τόνους σταφίδας δεν αναμένεται να παράγουν τελικά οι σταφιδοπαραγωγοί του νομού Ηρακλείου. Μιλάμε για τις περιοχές που παράγουν σταφίδα και που δεν είναι άλλες από τον Προφήτη Ηλία, το Κυπαρίσσι και άλλα χωριά του Τεμένους.

Το καλό είναι βέβαια πως πρόκειται για προϊόν το οποίο δεν είναι ευαίσθητο και αντέχει σε μεγάλο χρονικό διάστημα αποθήκευσης, προκειμένου οι παραγωγοί να αποφασίσουν, με βάση πάντα τις τιμές που τους δίνουν οι μεταποιητές, πού τελικά θα εμπιστευτούν τον κόπο τους.

Εκτός από την ΚΣΟΣ και την εταιρεία του Περδικογιάννη, σουλτανίνα Κρήτης παραλαμβάνει και η εταιρεία του Τοσκούδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News